BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,58
HABER /  MEDYA

Bomba Erdoğan-Davutoğlu kulisi Abdülkadir Selvi yazdı

Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasındaki gerilimden çarpıcı bir ayrıntı aktardı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Başbakan Davutoğlu anlaşmazlığı meğer sanıldığından da büyükmüş.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, ikili arasında yaşanan krize dair ilginç bir kulisi köşesine taşıdı.

AK Parti kulislerini yakından takip eden Selvi, iplerin koptuğu 29 Nisan'daki AK Parti MKYK toplantısından kısa bir süre önce yaşananları okurlarıyla paylaştı.

UYUM HÜKÜMETİ

"Kabine bugün sırada partili Cumhurbaşkanlığı" başlıklı yazısında Davutoğlu döneminde yaşanan ikili yapının ortadan kaldırılacağını, yeni dönemde ise "uyum" olacağını yazdı.

Yeni döneme ilişkin ipuçları veren Selvi, Erdoğan'ın Davutoğlu'na yönelik tepkisini yazısında böyle açıkladı:

İÇERİDEN BAKILINCA ERDOĞAN DIŞARIDAN BAKILINCA ERDOĞAN

"Dış politikada, dışarıdan bakılınca Türkiye Cumhuriyeti adına tek muhatabın Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu, içeriden bakılınca da genel politikaları dış politika önceliklerini Erdoğan’ın tayin ettiği bir süreç.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iplerin koptuğu 29 Nisan MKYK’sından kısa bir süre önce bir ortamda Davutoğlu hakkında, “Ben Suudi Arabistan’a gidiyorum. 15 gün sonra Suudi Arabistan’a gidiyor. Ben Amerika’dan dönüyorum 15 gün sonra Amerika’ya gitmeye kalkışıyor” demişti.

Tek adamlık mı olacak? Bu tanıma tepki gösteriliyor. Onun yerine, ikili yapı ortadan kaldırılacak tanımı tercih ediliyor. Dışarıdan bakılınca Erdoğan görünecek, içeriden bakılınca da Erdoğan görünecek.

 Hükümet kurma görevini devralan Binali Yıldırım yeni süreci, “Söz üstüne söz değil taş üstüne taş koyma zamanıdır” diye tarif etmişti. Yatırımı, kalkınmayı, büyümeyi hedef alan icra ve inşa hükümeti."