BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.428,84
POLİTİKA

Bomba açıklama! TSK Kandil'den dönmeyecek

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'den son dakika Kandil Harekatı açıklaması... Canikli, 'Terörü ortadan kaldırana kadar Kuzey Irak'ta kalacağız. Hedefe ulaşmadan TSK oradan dönmeyecek' dedi.

MİLLİ Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kadil'deki terör hedeflerine yönelik harekatla ilgili son dakika çarpıcı açıklamalar yaptı. "Terörü tamamen ortadan kaldırana kadar Kuzey Irak'ta kalacağız" diyen Bakan Canikli, bölgede üs bölgeleri kurulmaya başlandığını söyledi. İşte Milli Savunma Bakanı Canikli'nin açıklamasından satır başları...

- Kandil Harekatı'nda şimdiki hedefimiz daha farklı, şimdi orada terörü tamamen ortadan kaldırana kadar kalıcı olacağız. Kuzey Irak'ta kalacağız.

- Görev tamamlanana kadar Türk Silahlı Kuvvetleri bütün hatlarıyla orada olmaya, kalmaya devam edecek.

ÜS BÖLGELERİ KURULUYOR...

- Irak'ın kuzeyinde Üs bölgelerindeki tahkimatlar belli bir aşamaya geldi, şimdi bir sonraki sürece geçiyoruz.

- Cumhurbaşkanımızın talimatı ile orada terörü söküp atana kadar ve kalacak şekilde üs bölgeleri oluşturmak suretiyle bu operasyona başlamıştık. Neredeyse bir yıla yakın bir süre önce planlama aşamaları başlamıştı.

- Bu bölgede üs bölgeleri oluşturuldu. Bu ilk defa yapıldı. Üs bölgeleri oluşturulmadan daha ileri noktalara bir seferlik uzun harekatlar yapmak teknik açıdan sıkıntılı.

Sitene Ekle
Etiketler