BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.504,45
HABER /  GÜNCEL

Bolu'da polise paralel operasyon!

Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı dinlemelerle ilgili operasyon düzenledi.

Abone ol

Bolu Emniyet Müdürlüğü'nün yasa dışı dinlemelerle ilgili düzenlediği operasyonda eski İstihbarat Şube Müdürü Ufuktan Yiğit, bir komiser yardımcısı ile bir polis gözaltına alındı.

3 polisin, Dev-Yol soruşturması kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hayri Coşkun, rektör yardımcıları ve öğretim görevlilerini yasa dışı dinledikleri iddia edildi.

Bolu Emniyet Müdürlüğü, öğle saatlerinde yasa dışı dinlemelerle ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında eş zamanlı operasyon düzenledi. Bolu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri haklarında gözaltı kararı bulunan eski İstihbarat Şube Müdürü Ufuktan Yiğit, daha önce aynı şubede görevli olan komiser yardımcısı Levent Şahin ve polis memuru Bekir Mutlu'nun evlerinde arama yaptı. Ufuktan Yiğit'in Akpınar Mahallesi'nde, Bekir Mutlu'nun Kürkçüler Mahallesi'nde, Levent Şahin'in ise Sağlık Mahallesi'ndeki evinde arama yapan polisler, bilgisayar, CD ve hafıza kartlarına el koydu. Gözaltına alınan 3 kişi sağlık kontrolü için İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Köroğlu Ünitesi'ne götürüldüler.



Polisin uzun süredir yürüttüğü soruşturma kapsamında 3 polisin Dev-Yol soruşturması kapsamında telefon numaralarını dinlenen kişilerin arasına alarak Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hayri Coşkun, rektör yardımcıları ve öğretim görevlilerinin telefonlarını dinledikleri iddia edildi. Geçtiğimiz yıl rektör yardımcılığı görevinden ayrılan Prof.Dr. A.G.'nin telefonunun dinlenmesi nedeniyle şikayetçi olduğu öğrenildi.