BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.295,47
HABER /  GÜNCEL

Bolu'da okullar 11 Ocak tatil mi Bolu Valiliği kararı

BOLU'da okullar 11 Ocak çarşamba günü tatil mi? Bolu'da yoğun kar yağışı devam edince gözler kar tatili haberi için Bolu Valiliğine döndü. Peki yarın okullar tatil mi karar ne?

Abone ol

BOLU yoğun kar yağışı altında ve 11 ocak çarşamba günü de kar yağışı devam edecek. Peki Bolu'da yarın okullar tatil mi? Bolu Valiliği bu konuda ilerleyen saatlerde son bir değerlendirme yapacak. Kar tatili kararı Bolu Valiliğinden çıktığı anda bu haberde bulacaksınız.

Türkiye'nin bir çok yeri kuvvetli kar yağışı altında. 4gündür devam eden kar yağışı sebebiyle eğitim bu hafta marmara ve iç anadolu bölgesindeki illerde aksada. Meteorolojin son tahminlerine göre bugün ve 11 ocak çarşamba günü kar yağışı Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Çanakkale, Bursa, Sakarya, Balıkesir, Isparta, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa, Eskişehir, Kütahya, Niğde, kırşehir , Nevşehir, Aksaray, Kayseri, Kırıkkale, Çankırı, Bolu, Ankara, Isparta, Burdur ve Konya illerinde etkili olmaya devam edecek. Bu illerin valiliklerinin 11 ocak çarşamba günü için kar tatili kararı alma ihtimali hayli yüksek. 11 Ocak çarşamba günü için kar tatili alan ilk il ise İstanbul oldu. İstanbul Valisi hamileleler ve engelliler için de tatil kararı verdi.

İZMİR 15 YIL SONRA İLK KEZ BÖYLESİNİ GÖRDÜ

İzmir Çeşme yıllar sonra ilk kez kar yağışı görürken kent merkezi de 5 santimlik karla kaplandı. İzmir'de hava sıcaklığı mevsim normallerinin 9 derece altına indi. İzmir'de 4 Ocak 2002'den sonra görülen en etkili kar yağışı kayıtlara geçti. 15 yıl sonra gelen bu etkili kar yağışını İzmirliler keyifle karşılarken trafik etkilendi.

BURSA'DA KAR BASTIRDI
Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, 17 ilçedeki karla mücadele çalışmaları kapsamında gece boyunca kapanan 164 mahalle yolunu trafiğe açtı.  Mustafakemalpaşa ilçesinde halen kapalı 6 mahalle yolunun açılması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

BALIKESİR'DE KÖY YOLLARI KAPANDI
Balıkesir'de ise etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Balya, Bandırma, Dursunbey, Erdek, Gönen, Manyas, Marmara, Sındırgı ve Susurluk ilçelerinde 208 kırsal mahalle ile ulaşım sağlanamıyor. Kapalı yolların açılması için ise Karayolları, AFAD ve Büyükşehir Belediye ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

YALOVA BUZLANDI
Yalova'da belediye ekipleri, buzlanma nedeniyle kent genelinde oluşabilecek olumsuzlukların en az sıkıntıyla atlatılması için tuzlama çalışması yapıyor. Yetkililer, Yalova-Bursa karayolunu kullanacak sürücülerden tedbirli olmalarını istedi.

ESKİŞEHİR : Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezi ve ilçe kırsalında yaklaşık 400 personelle çalışma yürütüyor. Kent merkezindeki ana cadde, bulvar, otobüs güzergahları ve hastane girişlerini açık tutulmaya çalışılıyor. Meteoroloji yetkilileri kar yağışının aralıklarla cuma gününe kadar devam edeceğini öngördüklerini bildirdi. Polis ekipleri de sürücüleri buzlanmaya karşı uyarıyor.

KÜTAHYA : Belediye ve karayollarına bağlı ekipler, ana arterler ve şehirlerarası yollarda tuzlama ve kar küreme çalışmalarını sürdürüyor. Kar nedeniyle Kütahya'nın Eskişehir, Afyonkarahisar ve Balıkesir ile bağlantısını sağlayan karayollarında, zaman zaman ulaşımda aksamalar yaşanıyor.