BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.428,18
HABER /  GÜNCEL

Bolu'da FETÖ'nün 6 imamı yakalandı

Bolu'da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ operasyonunda örgüt içerisinde imam olarak nitelendirilen 6 yönetici yakalandı.

Abone ol

BOLU’da darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 6 imamı, polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, kentte örgüt yapılanmasının bir numaralı ismi olduğu iddia edilen Cuma K.'nın yakalanması için çalışma başlatıldı.

FETÖ üyelerince düzenlenen başarısız darbe girişiminin ardından Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalar kapsamında 109 kişi tutuklanırken, 102 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca soruşturmayla ilişkili olarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden 53 kişi serbest kalırken, 16 kişi hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı.

2014 YILINDAN SONRAKİ İL İMAMI TESPİT EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda FETÖ'nün 6 imamı yakalanarak gözaltına alındı. Örgütün Bolu yapılanmasının bir numaralı ismi olduğu iddia edilen sözde eski il imamı öğretmen Cuma K., için yakalama kararı çıkartıldı.

FETÖ'ye ait Fatih Koleji’nde öğretmen olan Cuma K.'nın 2014 yılında kentten ayrılmasından sonraki il imamının tespit edilmesi için çalışmalar sürdürülüyor.