BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 34,99
ALTIN 2.311,13
HABER /  GÜNCEL

Bolu'da beklenen kar yağışı başladı

Kar yağışı İstanbul'a doğru yaklaşıyor... Bolu'da akşam saatlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Çarşamba gününe kadar devam edecek yağışlar için sürücülerin dikkatli olmaları istendi.

Abone ol

BOLU'da dün akşam saatlerinde başlayan yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Yağışların Çarşamba gününe kadar etkili olması beklenirken, kar kalınlığının yüksek kesimlerde 20-25 cm'yi bulması bekleniyor.

Bolu'da beklenen kar yağışı başladı. Yağışların Çarşamba gününe kadar devam etmesi beklenirken, yağışların önümüzdeki günlerde etkisini daha da artıracağı kaydedildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Bolu ve çevresinde Çarşamba gününe kadar yoğun bir kar yağışı bekleniyor.

DÜZCE'DE KIŞ TEDBİRLERİ TOPLANTISI

112 Acil Çağrı Merkezi'nde, Düzce Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında yapılan toplantıya, karayolları, il özel idaresi, itfaiye, emniyet ve jandarma yetkililerinin yanı sıra birim amirleri katıldı.

Dağlı, kar yağdığı zaman Bolu Dağı'nda yaşanan tıkanmaları önlemek için çalışmalar da yaptıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bolu Dağı'nda kar yağışı ile birlikte, özellikle tırların yolu kapatması suretiyle D-100 karayolunda oluşturduğu kapanmalar bizim için ayrı bir önem arz ediyor. Bu kapanma olduğu zaman, bu kapanmayı nasıl önleyebiliriz, nasıl ekarte edebiliriz buna bakacağız. Gerekirse Gümüşova ve Hendek'ten bu yoğunluğu nasıl eritebiliriz diye istişare edeceğiz. Mümkün olduğu şartlarda Hendek'ten bu yolu kapatmamız gerekebilir. Bu manada, bu işin planlamasını yapacağız."

SAMSUN ÇEVRESİNDEKİ KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT

Yarın sabah saatlerinden itibaren Samsun çevrelerinde görülecek sağanak yağışların kuvvetli (30-50 mm) olmasının beklendiği açıklandı.

ORDU ÇEVRELERİNDEKİ YAĞIŞLARA DİKKAT

Yarın öğle saatlerinden itibaren Ordu çevrelerinde görülecek yağışların; kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur ve sağanak (40-60 mm), 500 m. üzeri rakımlı bölgelerde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olmasının beklendiği belirtildi.

GİRESUN ÇEVRELERİNDEKİ YAĞIŞLARA DİKKAT

Yarın öğle saatlerinden sonra Giresun çevrelerinde görülecek yağışların; kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur ve sağanak (40-70 mm), 500 m. üzeri rakımlı bölgelerde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olmasının beklendiği açıklandı.