BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,48
ALTIN 2.473,55
HABER /  GÜNCEL

Bolu Dağı felç oldu

Bolu’da son 5 yılın en yoğun kar yağışı, D-100 ve TEM yollarının Bolu Dağı geçişlerinde ulaşımı etkiledi.

Abone ol

2002 yılında Bolu’da kar kalınlığı 64 santim olurken, son iki günde etkili olan yağışlar sonucu kar kalınlığı 47 santime ulaştı. Bolu Dağı Otoyol Geçişi’nin yapımını üstlenen Astaldi firması yetkilileri, daha ihaleye çıkarılmamış olan viyadüklerde buzlanmayı önleyecek ‘Otomatik Buz Önleme Sistemi’nin gelecek kışa yetişeceğini belirtti.

Bolu’da son 2 gündür etkili olan kar yağışı, son 5 yılın en yoğun kar yağışı olarak kayıtlara geçti. Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2002 yılı ocak ayında kar kalınlığı 64 santim olarak ölçülürken, bu yıl son iki günde etkili olan yağış sonucu kar kalınlığı 47 santim olarak tesbit edildi. Meteoroloji yetkilileri, Bolu Dağı’nda ölçüm yapmadıklarını belirtirken, bölgede yeşil alanlarda kar kalınlığının 70 santimetreye kadar ulaştığı görüldü.
Bolu Dağı’nda son yılların yaşanan en sert kışı hem D-100 Karayolu Bolu Dağı, hem de TEM yolunun Bolu Dağı geçişlerini etkiledi. Özellikle TIR’ların kayması ve yaşanan kazalar nedeniyle her iki yolda zaman zaman ulaşıma kapandı. Sürücülerin yol üzerlerinde durarak zincir takmaya çalışmaları ise yolları tek şeride düşürdü.