BIST 9.668
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.493,32
HABER /  GÜNCEL

Bölge kaynıyor saldırıya karşı Barzani bakın hangi önlemi aldı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge Irak ordusunun operasyon düzenleyeceği yönündeki iddialar üzerine Erbil-Musul karayolunu geçici olarak trafiğe kapattı.

Abone ol

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKYB), Irak hükümetinin saldırı hazırlığı yaptığı yönündeki istihbarat bilgileri üzerine harekete geçti. Peşmerge güçleri, sabah saatlerinde güvenlik amacıyla, Hazır bölgesinde, Duhok ve Erbil’den Musul’a giden 2 ana yolu kapattı. Barzani'nin bu hamlesi PKK'nın Güney Doğu'da açtığı hendekleri hatırlattı.

Bağdat ve Musul yönlerinden Kerkük'e uzanan ana yollar, ağır makinalı silahlar ile donatılmış "kontrol noktaları" bulunuyor. Bu kontrol noktalarından bazıları yalnızca Peşmerge kontrolündeyken, bazıları ise Haşdi Şabi ordusunun Türkmen ve Peşmerge güçlerinin ortak kontrolünde bulunuyor.

'IRAK ORDUSU SALDIRMAYA HAZIRLANIYOR' İDDİASI

Erbil emniyet müdürlüğünde görevli bir yetkili son birkaç gündür Irak ordusunun Peşmerge mevzilerine karşı artan askeri hareketliliğinden dolayı Erbil-Musul karayolunun geçici süreliğine trafiğe kapatıldığını ifade etti. 

Irak'ta neler oluyor! 50 bin kişilik ordu harekete geçti

 Musul'un doğusunda yer alan Başika kasabasındaki Peşmerge komutanlarından Gafur Bradosti de Haşdi Şabi'nin, Peşmerge mevzilerine yakın oturan köylüleri kendilerine saldırmaya teşvik ettiğini ileri sürdü. Bradosti bu nedenle Musul kent merkezine giden tüm yolların kapatıldığını söyledi.

Irak ordusuna bağlı 76'ncı Tugay'da görevli Yüzbaşı Besam Said de Musul'un güneydoğusundaki Nemrud kasabasına bağlı Selamiye köyü yakınlarında Peşmerge'ye ait bir insansız hava aracının düşürüldüğünü belirtti.

PKK'NIN HENDEK TAKTİĞİYLE AYNI

2015 yılında terör örgütü PKK çözüm sürecinden faydalanarak Doğu ve Güneydoğu'daki şehir merkezlerine bombalar yerleştirip Türk askerinin şehre girişini engellemek için hendekler kazmıştı. Düzenlenen operasyonlar neticesinde hendekler tek tek kapatılmıştı.