BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,84
HABER /  GÜNCEL

Boko Haram'dan stratejik kente yeni saldırı

Ülkenin kuzeyindeki Borno eyaletinin başkenti olan stratejik önemdeki Maiduguri şehrine Boko Haram militanları tarafından bir hafta ara ile ikinci kez saldırı düzenlendi. İslami bir devlet kurmak isteyen grup, geçen hafta şehri almak istemişti.

Abone ol

Nijerya'nın kuzeyinde bulunan ve stratejik olarak anahtar önemdeki şehirlerinden biri olan Maiduguri'ye Boko Haram tarafından yeni bir saldırı düzenlendiği bildirildi.

Görgü tanıklarının anlatımına göre Pazar erken saatlerde başlayan saldırı ile şehrin sokaklarında silah sesleri duyuldu.

Fransız Haber Ajansı (AFP)'ye konuşan görgü tanıkları saldırının TSİ ile sabaha karşı 5 civarında başladığını anlattı.

Adam Krenuwa isimli bir görgü tanığı "Tüm şehir korku içinde... İnsanlar Boko Haram güvenlik güçlerini yenerse ne olur diye korkuyor" dedi.

Şehrin güney kesiminde süren çatışmalarda Boko Haram militanları, güvenlik güçleri ve onlara silahlı destek veren halkla çatışıyor.

Nijerya Premium Times isimli gazete de örgütün şehre dört yönden saldırdığını söyledi.

Şehri ele geçirmek istiyorlar

Maiduguri, Borno eyaletinin başkenti. Boko Haram bir hafta önce de şehri almak için saldırmış, ancak ordu tarafından durdurulmuştu. Ancak grup, şehrin 125 kilometre dışında bulunan Monguno kasabasını ve bir askeri üssü ele geçirmeyi başarmıştı.

2009'dan bu yana saldırılarını sürdüren grup, İslami bir devlet yaratmak istiyor.

Nijerya'da süren iç çatışma, binlerce insanı yerinden etmiş durumda.