BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.432,89
HABER /  GÜNCEL

Boğulmaktan son anda kurtarıldı

Dikili'de denizde yüzerken bacaklarına kramp girmesi sonucu kalbi duran vatandaş, doktorların müdahalesiyle hayata döndürüldü.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, Sabahattin Ceyhan (63), öğleden sonra denizde yüzerken bacaklarına kramp girmesi sonucu sulara gömüldü. Uzun süre sularla boğuşan Ceyhan, çevredeki vatandaşlarca denizden çıkarıldı. Olay yerine çağrılan 112 acil servis doktoru tarafından ilk müdahalesi yapılarak Dikili Devlet Hastanesine götürülürken Ceyhan'ın kalbi durdu. 

Hastaneye getirilen kazazede burada Başhekim Opr. Dr. Tufan Çolak, Dr. Hamdi Işık ve acil servis ekibi tarafından yapılan müdahaleyle yaklaşık 10 dakika sonra hayata döndürüldü. Sabahattin Ceyhan, İzmir'den gelen ambulans helikopterle İzmir Yeşilyurt Devlet Hastanesine nakledildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Başhekim Çolak şunları söyledi:

''Denizde boğulan Sabahattin Ceyhan saat 16.00'da hastanemiz aciline getirildiğinde ölmüştü. Kalbi durmuş, ciğerleri su dolmuştu. Acil servis hekimimiz Dr. Hamdi Işık ve acil servis ekibinin gösterdiği yoğun çabayla 10 dakikada kalbini çalıştırdığımız kazazedeyi tekrar kazandık. Kalbi çalıştırdıktan sonra 20 dakika daha yaptığımız müdahalelerle tamamen hayata kazandırdık. Daha iyi bir tedavi görmesi için de 112 servisimizin çağırdığı ambulans helikopterle İzmir Yeşilyurt Devlet Hastanesine sevk ettik. Kazazedenin sağlığının iyiye gitmekte olduğunu öğrendik.''