BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.438,45
HABER /  GÜNCEL

Boğluca deresi islah ediliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Silivri’de yapımı devam eden dere ıslah çalışmalarını yerinde inceledi.

Abone ol

Aşırı yağmurda su baskınlarına neden olan Boğluca deresi islah ediliyor.

İncelemelerin ardından çalışmalara ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, göreve geldikleri 2004 yılından bugüne Silivri'nin merkez ve köyleri dahil olmak üzere yaptıkları yatırımın toplamının 810 milyon TL olduğunu söyledi.

Topbaş, Boğluca Deresi'ne yapılan çalışmanın 3 bin 600 metre uzunluğa sahip olduğunu belirterek, "Bu havzaya gelen yağmur artık buralarda sel ve felaket olmaktan çıkacak inşallah hedefimiz bu" dedi.

'METRO DEVREYE GİRDİĞİ ZAMAN, VATANDAŞ SİLİVRİ’DEN TAKSİM’E GİDEBİLECEK'

Kadir Topbaş Silivri’ye metronun gelmesiyle Silivri’de yaşayan vatandaşların kent merkezlerine çok rahat ulaşabileceklerinden söz etti. Topbaş, “Dedik ki bu bölgeler kent merkezi ile yakın ilişkiler kurabilmeli. Metro devreye girdiği zaman Silivri’deki bir vatandaşımız metro ile Taksim, Kartal, Sabiha Gökçe Havalimanı gibi her yere rahatlıkla gidebilecek. 2016 yılında çok fazla insan toplu taşımaya önem göstermeye başlayacak. Metrobüsün buraya gelmesi imkansız. Çünkü o sistem Beylikdüzü'ne kadar zor taşıyor. Günde 80 bin insan taşıyor. Daha da yoğunlaştırma imkanımız yok. Bu taraflara kadar gelmek ve düzenleme imkanımız yok.” dedi.

'İSKİ ÇEK KARNESİ ALAMAZKEN, DÖNEMİMİZDE 10 KATRİLYON YATIRIM YAPAR HALE GETİRDİK'

Başkan Kadir Topbaş, AK Parti hükümetinin göreve gelmesiyle, sıfır kredisi olan İSKİ’nin dönemlerinde 10 katrilyon yatırım yapar hale geldiğini söyledi. Topbaş, “İSKİ geçmişte ciddi sıkıntılar yaşamış kurumumuz. Kredisi bitmiş bir İSKİ’ydi. Çek karnesi alamayacak durumda olan İSKİ dönemimizde 10 katrilyon yatırım yapan hale geldi. Sayın Başbakanımızın döneminden bugüne kadar yaptığı yatırımlar ise 17 katrilyondur. Yatırım maaş bütçe demiyorum. Yatırım olarak yaptığımız iş bu.” ifadelerini kullandı.

'YERİN 30 METRE ALTINDA ATIK SU TÜNELLERİ YAPIYORUZ'

Topbaş, yakın zaman içersinde yerin 30 metre altına atık su tünellerinin inşaa edileceğinden bahsetti. Topbaş, “22 kilometre uzunluğunda, yerin 30 metre altında atık su tünelleri yapıyoruz. Celali, Kumburgaz, Kamiloba bütün bu sahilleri kapsayan bölgedeki atık sular gelecek, Selimpaşa ileri seviyede biyolojik arıtmadan geçerek tertemiz hale gelecek. Bütün evlerin, sanayinin atık suları tertemiz hale gelecek. Dün Başbakanımızın gösterdiği gibi tertemiz su haline getireceğiz.” dedi.