BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Boğazkalede Hattuşa sergisi açıldı

Boğazkale İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri tarafından bu yıl ilki düzenlenen, Hattuşa 2010 Bilim-Kültür-Sanat etkinlikleri kapsamında sergi açıldı.

Abone ol

Boğazkale merkez, belde ve bağlı köylerinde eğitim-öğretime devam eden okullarda eğitim gören öğrenciler tarafından hazırlanan sergide öğrencilerin yanı sıra HEM kursiyerleri tarafından hazırlanan eserler sergilendi.

Hattuşa surları önünde düzenlenen etkinliğe Boğazkale Kaymakamı Murtaza Dayanç, Boğazkale Belediye Başkanı Ali Rıza Soysat, Evren Belediye Başkanı Necip Höçük, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Boğazkale Kaymakamı Murtaza Dayanç, bu yıl ilk defa düzenlenen Hattuşa Bilim-Kültür ve Sanat etkinliklerinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Kaymakam Dayanç, okullarda eğitim gören öğrenciler ile Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslara devam eden kursiyerlerin el emeği göz nuru olan ürünlerin sergilendiği etkinliğin ayrıca bireysel olarak da üretilen bilim, kültür ve sanatsal eserlerin sergilenmesine fırsat sunacağını söyledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli skeç ve gösterilerin sunulduğu etkinliklerde, halk oyunları gösterileri beğeniyle izlendi. Özellikle öğrencilere yönelik olarak gösterimi yapılan ve profesyonel tiyatro oyuncularının yer aldığı tiyatro gösterisi katılımcılardan yoğun ilgi aldı. Hattuşa 2010 Bilim-Kültür ve Sanat sergisinin açılış kurdelesini Kaymakam Murtaza Dayanç ve protokol üyeleri birlikte kestiler. Katılımcılar açılışın ardından stantları gezerek sergilenen eserler hakkında bilgi aldılar.