BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.498,62
HABER /  GÜNCEL

Boğazına kaçan sineği öldürmek için tarım ilacı içti!

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde "boğazına kaçan sineği öldürmek" amacıyla tarım ilacı içtiği ileri sürülen kişi, hastaneye kaldırıldı.

Abone ol

Sivrice ilçesine bağlı Gözeli köyünde yaşayan çoban Aydın Kıyak'ın (65) boğazına iki gün önce sinek kaçtı. Boğazına yapışan sinek nedeniyle rahatsızlık çeken Kıyak, iddiaya göre, bir kişinin önerisiyle "sineği öldürmek" için tarım ilacı içti.

İlacı içtikten sonra rahatsızlanan Kıyak, Fırat Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Kıyak'ın tedavisi, hastanenin yoğun bakım ünitesinde sürüyor.

Aydın Kıyak'ın oğlu Mehmet Kıyak, hastane önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, iki gün önce babasının boğazına sinek kaçtığını söyledi.

Babasının, boğazına yapışan sinekten rahatsız olduğunu ve durumu yanında çalıştığı aileye anlattığını iddia eden Kıyak, "Oradakiler bu ilacı önermişler. Toz halindeki ilacı bir bardağa karıştırıp babama vermişler. Babam da içer içmez rahatsızlanmış" iddiasında bulundu.

TAMAMEN CAHİLLİK

Babasının rahatsızlanmasının ardından hastaneye kaldırıldığını belirten Kıyak, "Midesi yıkandı ve yoğun bakımda. Doktorun dediğine göre çok etkili bir ilaçmış, zehirmiş. Tamamen cahillik" dedi.

Doktor Bedrettin Orhan ise Aydın Kıyak'ın tedavisinin yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak devam ettiğini dile getirerek, "Hastaya çok tehlikeli bir tarım ilacı verilmiş. Biz midesini yıkadık ve panzehir verdik. Durumu kritik, yoğun bakımda tedavisi sürüyor" dedi.

Kıyak'ın zehirlenmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı.