BIST 9.774
DOLAR 32,52
EURO 34,98
ALTIN 2.435,20
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Boğaziçili öğrencilerin otobüs çilesi

Boğaziçi Üniversitesi’nde, üniversitenin Kilyos’ta yurtta kalan öğrencileri ulaşımda sıkıntı yaşamaya devam ediyor.

Abone ol

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü ile Sarıtepe Kampüsü arası ulaşım problemleri, öğrencilere zor anlar yaşatıyor. Dün gece, öğrencileri Kilyos Sarıtepe Kampüsü'ne götüren otobüs, yarı yolda bozuldu.

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nden Kilyos Sarıtepe Kampüsü'ne giden İETT otobüsü, yola çıktıktan 5 dakika sonra yolda bozuldu. Solhaber.com sitesinde yer alan habere göre otobüs kalkmadan önce, şoförün otobüsün yolu tamamlayamayacağına dair uyarılarına ve ikinci bir otobüs isteğine rağmen, İETT Hareket Amirliği duruma müdahale etmemeyi tercih etti. Kampüse doğru yola çıkan otobüs, yola çıktıktan 5 dakika sonra durmak zorunda kaldı. Başka bir otobüsle Hareket Amirliği'ne giden öğrenciler, ancak yaptıkları ısrarlar sonucu bir İETT otobüsüyle Kilyos Sarıtepe Kampüsü'ne gece 00:30 sularında ulaşabildiler.

OTOBÜSLER DE ESKİ
Boğaziçi Üniversitesi'ni Kilyos Sarıtepe Kampüsü ile ilgili yaşadığı bu sorun yeni değil. Yıllardır özellikle Hazırlık öğrencilerinin yerleştirildiği ve öğrenim gördüğü kampüs, Merkez Kampüse trafiğin akıcı olduğu durumda 50 dakika uzaklıkta. Yolun virajlı ve tehlikeli olmasının yanında, öğrencileri götüren İETT otobüslerinin son derece eski olması da sorun yaratıyor. Ulaşım saatlerinin kısıtlılığı, yolculuk boyunca otobüslerin, öğrencilerin hayatını tehlikeye atacak boyutta kalabalık olmasına sebep oluyor. Bu son derece insanlık dışı koşullara sahip yolculuk için, Akbil'i olanlar 1,70 TL, olmayanlar ise 3,40 TL vermek zorunda kalıyor.

Boğaziçi Üniversitesi'nin iki kampüs arası gerçekleştirilen otobüs seferlerinin sorunları, öğrencilerin şikayetlerine rağmen görmezden geliniyor. Daha önce de yolda kalan İETT otobüsleri, bu sene öğrenciler içindeyken küçük bir kaza da geçirmişti. (Umut Can Yıldırım)