BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Boğaziçi Köprüsü'nde idam pankartı!

Kayseri'de üç çocuğun hunharca öldürülüşü idam cezasını tartışmaya açtı. BBP'liler ilginç bir yöntemle idama destek verdiler.

Abone ol

Kayseri'de 18 ay önce Şeker Bayramı'nda kaybolan 3 çocuğun hunharca öldürüldüğünün ortaya çıkması idam cezasını yeniden tartışmaya açtı. İdam cezasına BBP'liler ilginç bir yöntemle destek verdiler. Boğaziçi Köprüsü korkuluklarına "İblisler için idam geri gelsin" yazılı pankart astılar.

Boğaziçi Köprüsü'ne çıkan Büyük Birlik Partili 8 kişi, yasak olmasına rağmen burada durarak köprüden aşağıya büyük bir pankart astılar. Üzerinde "İblisler için idam geri gelsin" yazısı bulunan pankartı asan partililer adına BBP İstanbul İl Sekreteri Tolga Aral açıklama yaptı.

Aral, idam cezasının geri getirilmesini istediklerini belirterek, Avrupa Birliği uyum yasaları için ülkemizin güvenliği ve vatandaşlarımızın huzuru tehlikeye atılamaz, feda edilemez. Dolayısıyla ahlaki terör ve bölücü terör için idam cezasının geri getirilmesini istiyoruz. Bununla ilgili zaten İstanbul'da bütün teşkilatlarımız imza kampanyası başlattı. Bugünkü eylemimiz de kamuoyunun dikkatini çekmek içindi. Meclisteki partilere sesleniyoruz, lütfen biran önce idam cezasıyla ilgili millete sorulsun, referandum yapılmasını istiyoruz" dedi.

Partililer daha sonra geldikleri araçlarına hızlıca binerek olay yerinden ayrıldı.

1,5 SAAT SONRA KALDIRILDI

Pankart yaklaşık 1 buçuk saat köprüde asılı kaldı. Pankart saat 09.15'te polislerce asılı bulunduğu korkuluklardan kaldırıldı.