BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.414,25
HABER /  GÜNCEL

Boğaz’da yelken şov

İstanbul Boğazında düzenlenen yelken yarışları renkli görüntüler oluşturdu. Boğazı süsleyen yelkenleri izleyen vatandaşlar “Selfie” yapmayı ...

Abone ol

İstanbul Boğazında düzenlenen yelken yarışları renkli görüntüler oluşturdu. Boğazı süsleyen yelkenleri izleyen vatandaşlar “Selfie” yapmayı da ihmal etmedi.
Boğazda 20 teknenin katılımıyla “Alvimedica Cup’ışalım mı?” adlı yelken yarışı yapıldı. Dolmabahçe’de start veren yelken yarışı renkli görüntüler oluşturdu. Vatandaşlar oturdukları çay bahçesinde boğazı süsleyen yelkenler ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Sahilde bulunan bazı turistlerin ise yelken Selfie’si yaptığı görüldü. Yelken yarışı sebebiyle boğaz tanker trafiğine kapatıldı.
Yelken yarışını izleyen Şahin Kılıç isimli bir vatandaş boğazın çok doğal göründüğünü belirterek, “Misafir olarak geldik izliyoruz. Daha doğal daha güzel. Büyük gemilerin olmaması çevreye duyarlı yelkenlerin yapılması bizi memnun ediyor. Keşke hep böyle olsa. İkinci kanal projesini istiyoruz. Büyük gemiler oradan gitse de burası doğal kalsa” şeklinde konuştu.
Bir başka vatandaş ise, “Çok güzel, izlemeye geldik. Marmaris’te de oluyor bazen. Gezmeye gelmiştik duyunca da buraya geldik. Deniz sporlarını seviyoruz” dedi.
Yarışta dereceye girenlerin ödülleri ise 18 Eylül’de düzenlenecek törenle takdim edilecek.
(İHA)