BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
HABER /  DÜNYA

Boğazda teleferik hayali onun projesi mi?

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, henüz ilkokul 4. sınıf öğrencisi iken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a teklif ettiği ’Boğaz’d...

Abone ol

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, henüz ilkokul 4. sınıf öğrencisi iken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a teklif ettiği ’Boğaz’da Yaya Geçişinin Teleferik ile Sağlanması Projesi’nin hayata geçirilmesi, projenin küçük mimarı Bekir Kurt’u heyecanlandırdı.
2007 yılında İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası 4/A sınıfı öğrencisi Bekir Kurt, sınıf öğretmeni Hatice Kılıç’ın desteği ile “Boğaz’da Yaya Geçişinin Teleferik ile Sağlanması Projesi”ni hazırlayarak maket ve çizimlerini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a gönderdi. Projesi beğenilen Kurt, Topbaş tarafından, “İstanbul’a olan sevgin ve Boğaz geçişi için ortaya koyduğun teleferik fikri beni duygulandırdı. Sana teşekkür ediyor, derslerinde üstün başarılar diliyorum” şeklindeki mektup ve bir adet dizüstü bilgisayar ile ödüllendirildi.
İnegöllü öğrencinin 6 yıl önce hayal ederek tasarladığı teleferik projesinin yapılması için düğmeye basılırken, Etiler ve Çamlıca arasına yapılması planlanan projeyle Asya ve Avrupa arasındaki geçişlerde trafik yoğunluğun azaltılması planlanıyor. Başkan Kadir Topbaş, bu tarihi proje hakkında, "Etiler ile Çamlıca arasına yapılacak projeyle saatte 6 bin, günde 100 bin kişi Boğaz’ı teleferikle geçecek" dedi.

"HEYECAN VERİCİ"
Şu an Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Fen Lisesi 11/A sınıfı öğrencisi olan Bekir Kurt, İnegöl Okullar Arası Proje Yarışması’nda da birincilik ödülü kazanan projesinin hayata geçirilecek olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Kurt, “O zaman olduğu gibi şimdi de İstanbul’u çok seviyorum. Proje ödevi verildiğinde, projemi İstanbul üzerine yapmak istedim. İstanbul’un en önemli meselelerinden biri olan trafikle ilgili hayatı kolaylaştıracak bir proje tasarlamak istedim. Ailemin desteği ile Boğaz Köprüsü’nün yanından geçecek olan teleferik projesini ortaya koyduk. Öğretmenim Hatice Kılıç’ın desteği ile bu projesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a gönderdik. Kendisi bana teşekkür mektubu gönderip bir adet de dizüstü bilgisayar hediye etti. O yaşta ödül almam beni çok sevindirdi" dedi.
Teleferik projesinin gerçekleştirileceğini öğrendiğinden çok mutlu olduğunu belirten Kurt, "Projenin tamamlanmasının ardından Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan köprüde yaşanacak trafik ve yaya geçişlerindeki rahatlıkta benim katkımın olmasından ayrıca mutluluk duyuyorum. Şu anki tek arzum projenin açılışında o teleferiğin içinde olmak” diye konuştu.
(İHA)