BIST 9.452
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.498,25

Boğaz ağrısına iyi gelen 15 doğal reçete

Boğaz ağrısına iyi gelen 15 doğal reçete

Havaların soğumasıyla birlikte boğaz ağrıları da başladı. Boğaz ağrısı, vücudunuzun viral veya bakteriyel enfeksiyonlara karşı bağışıklık tepkisinin bir parçası olarak ortaya çıkar.

Boğaz ağrısına iyi gelen 15 doğal reçete

Havaların serinlemesiyle beraber boğaz ağrısı sorunu kendini göstermeye başladı. Boğaz ağrısına ne iyi gelir boğaz ağrısını evde tedavi etmek için neler yapmak gerekir? Tüm bu soruların cevaplarını boğaz ağrısına iyi gelen 15 doğal reçeteyle çözebileceksiniz. Bitkisel boğaz pastilleri : Çaylar, infüzyonlar ve diğer içecekler yatıştırıcıdır ve hidrasyon sağlar, ancak bazen boğaz pastili kullanmak da rahatlatıcı olabilir. Eczanelerden veya marketlerden satın alınabilecek bitkisel boğaz pastilleri mevcuttur. Bitkisel boğaz pastilleri satın alın ve boğazınız ağrıdığında sizi rahatlatması için kullanın.

Boğaz ağrısına iyi gelen 15 doğal reçete

Elma sirkesi Elma sirkesi, yüzyıllardır halk hekimliği ilaçlarında kullanılan doğal bir sağlık toniğidir. Ana aktif maddesi olan asetik asit bakterilerle savaşmaya yardımcı olur. Tıbbın babası olarak bilinen eski Yunan hekim Hipokrat, öksürük ve boğaz ağrısı gibi grip belirtilerini tedavi etmek için oksimel olarak bilinen elma sirkesi ve bal kombinasyonunu öneriyordu.Boğaz ağrısının giderilmesine yardımcı olmak için, 1 çorba kaşığı elma sirkesi eklenmiş (ve isteğe bağlı olarak bal da karıştırılmış) 1 fincan ılık su için. Elma sirkesi antibakteriyel özelliklere sahiptir ve ılık suyla az miktarda tüketildiğinde boğaz rahatlamasına yardımcı olabilir.

Boğaz ağrısına iyi gelen 15 doğal reçete

Papatya, Ortaçağ'dan bu yana tıbbi amaçlı kullanılan bir bitkidir. En çok çay biçiminde satılır. Papatya çayının, iyileşme için önemli olan dinlendirici bir uykuyu teşvik ettiğine inanılıyor. Araştırmalar, papatyanın enfeksiyonla mücadeleye ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Boğaz ağrısına iyi gelen 15 doğal reçete

Hoş, hafif bir aroma ve lezzete sahiptir. Diğer bitkisel çaylar gibi, papatya da kafein içermez. Papatya çayı, uykuyu teşvik eder, enfeksiyonla mücadeleye yardımcı olur ve boğaz ağrısını hafifletir.