BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 34,99
ALTIN 2.325,69
GÜNCEL

Bodrum alev alev: Yerleşim yerleri tehlikede!

BODRUM'da 3 bin yıllık antik tiyatronun içerisine kadar yayılan alevlere, itfaiye ekipleri ile orman ekipleri müdahale etti.

BODRUM'da tarım arazilerinde başlayarak makilik alana ilerleyen yangında alevler, 3 bin yıllık antik tiyatronun içine kadar girdi. Bazı yerleşimlere 50 metre kadar yaklaşan alevler korkuturken, yangının kısmen kontrol altına alındığı belirtildi.

DHA'nın haberine göre, Yokuşbaşı Mahallesi'ndeki tarım arazilerinde saat 16.30'da başlayan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerindeki 3 bin yıllık antik tiyatronun içerisine kadar yayılan alevlere, Bodrum Belediyesi itfaiye ekipleri ile orman ekipleri müdahale etti. 4 arazöz, 6 itfaiye aracı ve 20 orman işçisi ile belediye ekiplerinin katıldığı söndürme çalışmalarında alevlerin ev ve iş yerlerine 50 metre kadar yaklaşması korkuttu.

Polis çevrede güvenlik önlemi aldı. Bodrum semaları dumanla kaplandı. Göktepe'deki telefon ve telsiz vericilere yönelen alevler nedeniyle bazı elektrik ve telefon direkleri hasar gördü. Kısmen kontrol altına alınan yangın Göktepe'deki makilik alanda sürüyor. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

"RÜZGARLA BİRDEN BÜYÜDÜ"

Emekli doktor 56 yaşındaki Nasuf Bekar, "Çok küçük bir yangındı. Rüzgarla birden büyüdü. Hızlı müdahale yapılmasaydı tiyatro yanacaktı, evler büyük tehlike atlattı. Çok şiddetli rüzgar var" dedi.

Yaklaşık 18 hektarlık makilik ve tarım arazisinin zarar gördüğü yangında, antik tiyatro alanı içerisindeki kaya mezarlarına kadar alevlerin sıçradığı görüldü. Yangını bölgedeki kaya mezarlarında barınan bazı kişilerin çıkardığı iddia edildi.

Sitene Ekle
Etiketler