BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  DÜNYA

Böbrek nakli ile hayat buldu ama sıkıntıları bitmedi

1999 yılında Marmara Depremi’nde, Yalova’daki evleri yıkılan ve kaldıkları çadırda üşütünce böbrekleri iflas eden 24 yaşındaki Borçkalı Sevd...

Abone ol

1999 yılında Marmara Depremi’nde, Yalova’daki evleri yıkılan ve kaldıkları çadırda üşütünce böbrekleri iflas eden 24 yaşındaki Borçkalı Sevda Yıldırım, yeni böbreğine kavuşmasına rağmen sevinemiyor.
9 yaşında yaşadığı depremden sonra geçici olarak yaşadıkları çadırda üşüten Yıldırım, böbrekleriyle ilgili sorunlar yaşamaya başladı. Memleketi Borçka ilçesindeki Gündoğdu mahallesine ailesiyle birlikte yerleşen Sevda Yıldırım, kardeşin desteğiyle yeni bir böbreğe kavuştu. Tedavi süreçlerinde yaşadıkları maddi sıkıntılar nedeniyle sevinemeyen Yıldırım, yetkililerden eşine iş istiyor.
Böbrek nakli olduğunda mutluluğu kapalı bir odada ağlayarak paylaştığını belirten Sevda Yıldırım, “Evlendim, mutlu bir yuvam var ama maddi sıkıntılar çok mutsuz ediyor. Artvin Valisi’ne çıkarak kendime veya eşime iş istedim. Sağ olsun valimiz ve İş-KUR Müdürü 9 aylık bir işe soktu. Şimdi ise yeni uygulamaya göre işten çıkarılıp 3 ay sonra tekrar işe alınacakları söyleniyor. Ben şu an Ankara hastanelerinde tedavi görüyorum, Engelli haklarından yararlanmak istiyorum, yetkililerin sesime kulak varmasını istiyorum” dedi.
(İHA)