BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.281,90

BMW 218i COUPE Test Sürüşü

Otomobilin içindeki M sport donanım detayları bile sürüş için heyecanlanmanıza yetiyor. Yüksek kalite ve özen gösterilen detaylar hareket halinde olma arzusunu tetikliyor.

Daha az kural.Daha fazla performans. Bmw ailesinin en yeni üyelerinden olan 2 serisi Coupe sloganıyla oldukça iddialı. Fiyatıyla da spor otomobil hayali olanlar için çok daha ulaşılabilir durumda. 8.9 saniyede 0 dan 100 km hıza ulaşan bu otomobil sahip olduğu tasarımıyla da oldukça göz dolduran bir cazibeye sahip.

Yerine geçtiği 1 serisi coupeden daha büyük ve tasarım anlamında spor otomobil ruhuna daha fazla dokunuyor. Daha büyük ancak yine de coupe, yani beklentiler buna göre olmalı. Ön koltukta sürücü ve yolcu için her şey yolunda. Ancak arka tarafta yolculuk için uzun boylu yetişkinler kısa mesafeleri tercih etmek isteyebilir. Otomobilde 390 litrelik bagaj hacmi var yani günlük olarak kullanımlarda veya seyahatlerde yeterince alanınız var. Otomobilin içindeki M sport donanım detayları bile sürüş için heyecanlanmanıza yetiyor. Yüksek kalite ve özen gösterilen detaylar hareket halinde olma arzusunu tetikliyor. Otomobilin bu etkisinin sürüşe gelince biraz daha sakinleştiğini belirtmek gerek.

Otomobil sürüşü kolaylaştırmak adına bir çok destek sistemiyle donatılmış durumda, bunlardan bazıları, şerit terk uyarısı, park asistanı, şehir içi fren uyarı sistemi, yaya uyarı sistemi, idrive dokunmatik buton ki bu benim favorim, çünkü kullanımı çok kolay telefondan, navigasyona ve medyaya kadar birçok sistemi buradan kontrol edebiliyorsunuz ve dikkat kaybı gerçek anlamda azalıyor. Hız limit bilgisi ve geri görüş kamerası gibi detaylarla sürüş konforunuz artıyor.

Otomobile fiyat avantajını veren ise sahip olduğu 136 beygir güç üreten 3 silindirli benzinli  Turbo motor. Bu motorun avantajlarından biride yakıt ekonomisi, hemen vitesin yanındaki tuşla seçebildiğiniz sürüş modlarıyla da destekleyerek benim gibi Eco pro modunda 7 litre civarında bir değer yakalayabiliyorsunuz. Bu ödüllü motora 8 kademeli otomatik şanzıman eşlik ediyor. Vites yükselişlerinde olduğu gibi düşerken de aynı hız ve performansla cevap veriyor yine de vitesi manuel olarak değiştirerek kendi stilinize göre hareket etme şansınız var. 136 beygir güç üreten motor performans bakımından zayıf gibi görünse de 1250 gibi alt devirlerde gelen 220 Nm torkla ani hızlanma gibi beklentileri rahat bir şekilde karşılıyor. Ayrıca arkadan itişli otomobil direksiyon ve süspansiyon sistemleriyle dinamik ve eğlenceli bir sürüş imkanı sunuyor. 117.700 TL ile sahip olabileceğiniz Premium bir spor otomobil.