BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
HABER /  DÜNYA

BM'nin kararı Clinton'ı kızdırdı

Filistin'in Birleşmiş Milletler'de 'gözlemci devlet' statüsüne kavuşmasına ABD'den tepki üstüne tepki geldi.

Abone ol

ABD 'nin Birleşmiş Milletler ( BM ) Daimi Temsilcisi Susan Rice , Filistin 'in BM'de üye olmayan gözlemci devlet statüsü kazanmasının barış için büyük bir engel oluşturacağını savundu. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton 'a göre ise oylama sonuu 'talihsiz bir karar.'

BM Genel Kurulu'nda yapılan oylamada 138 ülkenin Filistin'in BM'de üye olmayan gözlemci devlet statüsü kazanması için ''evet'' oyu vermesinin ardından bir açıklama yapan Rice, Ortadoğu'da iki devletli çözümün ''evet'' oyuyla sağlanamayacağını öne sürdü.

ABD'DEN FİLİSTİN'E TEHDİT... TIKLAYIN! 

Rice, kabul edilen, ''talihsiz ve zedeleyici tasarı''nın barış sürecinde büyük bir engel oluşturacağını savundu.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da oylamanın ''barış sürecini zedeleyecek talihsiz bir karar olduğunu'' söyledi.

Clinton, Washington'daki bir forumda yaptığı açıklamada, kararın barış yolunda daha fazla engel oluşturduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanı Clinton, Filistin devleti için tek yolun İsrail ile doğrudan görüşmelerin yeniden başlasından geçtiğini dile getirdi.

OYLAMA ÖNCESİ DE TEHDİT VARDI

Cumhuriyetçi Parti'den Lindsey Graham ve John Barrasso ile Demokrat Parti'den Chuck Schumer ve Bob Menendez, BM'de oylama öncesi tehditler savurdu. İki parlament, Filistin'in yeni statüsünü İsrail'e karşı kullanması durumunda ABD'nin mali yardımının kesilmesi ve Washington'daki temsilciliğin kapatılması için Senato'ya öneri sunacaklarını açıkladı.