BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.308,97
HABER /  DÜNYA

BM'den Suriye'deki ateşkesle ilgili flaş karar

SURİYE'de son durum. Türkiye ve Rusya'nın şiddeti sona erdirme ve siyasi görüşmeleri hızlandırmaya yönelik çabalarıyla ilgili BM'den son dakika flaş karar geldi.

Abone ol

Birleşmiş Milletler'de son dakika Suriye gelişmesi yaşanıyor. 6 yıldır devam eden savaş sonucunda Türkiye ve Rusya'nın önderliğinde yeni bir süreç başlıyor.

Türkiye ve Rusya'nın, Suriye'de şiddeti sona erdirme ve siyasi görüşmeleri hızlandırmaya yönelik çabalarını destekleyen karar, BM Güvenlik Konseyi'nde oy birliğiyle kabul edildi.BMGK, Suriye'de yürürlüğe giren ateşkes mutabakatını kapalı oturumda görüştükten sonra Rusya ve Türkiye tarafından Konsey'e sunulan karar tasarısını oyladı.

TASARI KABUL EDİLDİ

Türkiye ve Rusya'nın, Suriye'de şiddeti sona erdirme ve siyasi görüşmeleri hızlandırmaya yönelik çabalarını destekleyen karar, BM Güvenlik Konseyi'nde oy birliğiyle kabul edildi. 

Karar, ayrıca ülke geneline "acilen, güvenli ve engelsiz" insani yardım ulaştırılmasını ve ocak ayının sonlarına doğru rejim ve muhalifler arasında Kazakistan'ın başkenti Astana'da, BM'nin kolaylaştırıcılığında müzakerelerin başlamasını talep ediyor.