BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,17
HABER /  GÜNCEL

BM'den kritik uyarı! Halep'ten kaçış başladı!

BM, Halep’teki çatışmalar sebebiyle birkaç gün içinde 35 bin kişinin şehirden kaçtığını açıkladı.

Abone ol

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi, Halep’teki çatışmalar sebebiyle birkaç gün içinde 35 bin kişinin Halep’ten kaçtığını açıkladı.

BM’in bölge kaynaklarından aldığı rapora göre içlerinde kadın ve çocukların da olduğu Halepliler şehrin güneybatısındaki Kefer Naha ve Orem Kübra bölgesine kaçtılar. İnsanların yiyecek ve barınak ihtiyaçlarının acil olarak giderilmesi gerektiğini belirten açıklamada bu insanların gece soğukta dışarda uyumak zorunda kaldıkları belirtildi ve acil olarak yardıma ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Rejim, İran, Rusya ve Hizbullah Halep'e saldırıyor

Suriye ordusu ile müttefikleri İran ve Hizbullah, Halep'e 3 gün önce yeni saldırı başlatırken; Suriye İnsan Hakları Gözlemevi yeni saldırının Halep'in kent merkezinden ziyade, civarda muhaliflerin elinde bulunan bölgeleri hedef aldığını belirtti. Gözlemevi'ne göre rejim ve müttefikleri üç köyü muhaliflerden geri aldı. Bir günde 17 muhalif ölürken, rejim ve müttefikleri 8 kayıp verdi.

Rejim ve müttefiklerinin kuzeydeki İdlib ile Hama kentlerine de yeni saldırı başlatırken, Gözlemevi Rusya'nın da desteğiyle saldırıların Ürdün sınırındaki Deraa ile başkent Şam'ın etrafında da yoğunlaştığını ifade etti.

Gözlemevi'ne göre son iki günde rejim ve müttefiklerinin Humus'taki saldırılarında  31'i kadın ve çocuk 72 kişi hayatını kaybetti.