BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.503,17
HABER /  EKONOMİ

BMC için nihai pazarlık bitti! İşte son teklif

BMC'nin satışı için nihai pazarlık yapıldı. Es Mali Yatırımlar patronu Ethem Sancak BMC için verdiği 725 milyon TL'yi 751 milyon TL'ye çıkardı.

Abone ol

İşadamı Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Es Mali Yatırım'ın BMC'ye 725 milyon TL'lik teklifi sonrası bugün yapılan nihai pazarlık görüşmeleri sonuçlandı. Ethem Sancak'ın ihale için son teklifi 751 milyon Tl oldu. Son karar Fon Kurulu Başkanı'nda...

Pazarlık görüşmelerinin başında söz alan Es Mali Yatırımlar'ın patronu Ethem Sancak, "BMC'ye karşı ilgilimiz tamamen ülkenin geleceğine olan ilgiden kaynaklanıyor. Bu kurum geliştirilerek gelecek 10 yıllarda güzel markalar üretilme niyetindeyiz. Bir miili marka oluşturabilir miyiz gibi bir niyetimiz var. Bu firmayı savunma sanayinde iyi bir marka haline getirmek istiyoruz" dedi.

ETHEM SANCAK: BENDE TAKAT KALMADI 

Sancak, Komisyon başkanının fiyatı artırma talebi üzerine, "Geçen oturumda verdiğimiz teklif bizim şartlarımızı çok zorlayan bir teklif. Ama bugün de bende artık takat kalmadı. 5 milyon artırıp en fazla 730 milyon TL yapalım" dedi.

Pazarlık aşamasında bu diyaloglar yaşandı:

Ethem Sancak: Bizim göze aldığımız para yeni yatırımlarla 2 milyar TL bir para. yükümüz o açıdan da ağır. O yüzden bizim ceplerimizi de boşaltmayın.

Komisyon Başkanı:
Biraz daha... En azından 750'yi aşalım...

Sancak: 750 diyelim ve bu işi burada bitirelim başkanım, sizi kıramıyorum

Sancak: 50'yi geçelim dediğinize göre, 751 deyip kapatalım. Ötesi gerçekten bizi zorlar

Sancak: Bizim elimizde bazı değerleme raporları var. Çok önemli bir kurumun raporu geldi, BMC'nin ederi 450 milyon TL diyor

Komisyon Başkanı: BMC çok önemli bir marka. Türkiye'nin milli gururu olacak, sayenizde olacak. 751 son rakamınız mı?

Sancak: Burada duralım başkanım, bizim açımızdan bu son

Komisyon Başkanı: 
Hayırlı olsun o zaman, bu rakamı Fon Kurulu'na sunacağız.

234 MİLYON TL FARK 

BMC için biçilen rakam 985 milyon TL idi. Ethem Sancak'ın teklifi bunun çok altında kaldı. Şimdi gözler Fon Kurulu Başkanı'nın vereceği kararda. Şirketin 751 milyon TL’ye satılması durumunda 234 milyon TL daha düşük bir seviyeye satılmış olacak.