BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,01
ALTIN 2.325,72
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Blues sanatçıları Efes'i ziyaret etti

Türkiye’nin ilk ve tek blues festivali “Efes Pilsen Blues Festival” kapsamında İzmir’e gelen dünyaca ünlü sanatçılar antik kenti ziyaret etti.

Abone ol

Türkiye’nin ilk ve tek blues festivali “Efes Pilsen Blues Festival” kapsamında İzmir’e gelen Emmy ve Grammy ödüllü blues sanatçıları konser öncesi Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi’ni ziyaret etti. Sanatçılar, dilek duvarına dileklerini asmayı da ihmal etmedi.       

Efes Pilsen tarafından Pozitif Live organizasyonuyla gerçekleştirilen, ülkenin ilk ve tek blues festivali Efes Pilsen Blues Festival kapsamında Türk müzikseverler canlı blues performansı özlemini giderirken, sanatçılar da Türkiye’nin zengin kültür mozaiği ile buluşuyor.

Gittikleri kentlerde tarihi ve kültürel mekanları gezen, yöresel müzik enstrümanlarını deneyen ve Türkiye’ye özgü yemekleri tadan sanatçılar, Selçuk’taki Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi’ni gezdi. Kayseri’de Kapadokya, Diyarbakır’da Kapalı Çarşı, Hatay’da Arkeoloji Müzesi, Trabzon’da Sümela Manastırı gibi pek çok önemli noktayı ziyaret eden Blues’un yıldızları, İzmir’de de Antik kentleri ve kültürel miraslarını gezmek için fırsat yarattı.

Usta Blues’cular konserden önce, Selçuk ilçesine gelerek Efes Antik Kenti’ni ziyaret etti. Antik kent hakkında detaylı bilgiler alan ve bol bol hatıra fotoğrafı çektiren sanatçılar, tarihi dokudan çok etkilendi. Kentin üst bölümünde bulunan Meryem Ana Evi’ni de ziyaret eden sanatçılar, bir geleneği de yerine getirerek burada bulunan dilek duvarına yazdıkları dilekleri astılar.