BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58

Blue TV'de yayınlanan filmler hangileri

Blue TV'de yayınlanan filmler hangileri

Bu yıl 29 Eylül - 8 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen 16. Filmekimi binlerce sinemaseveri, yılın en merak edilen, bol ödüllü ve çarpıcı filmleriyle buluştururken, festivalin önceki yıllarına damgasını vuran hit filmleri de yeniden gündeme geldi.

Blue TV'de yayınlanan filmler hangileri

Türkiye’deki festival takipçilerinin yakından tanıdığı Güney Koreli usta yönetmen Kim Ki Duk’un imzasını taşıyan son film olan Ağ / The Net, Kuzey ve Güney Kore’yi birbirinden ayıran nehirde balık tutarken sürüklenerek Güney Kore’ye varan ve burada sert sorgulamalara maruz kalan Kuzey Koreli bir balıkçının hikayesini anlatıyor. Ağ, sıcak ve insani hikayelerin başarılı anlatıcısı Kim Ki-Duk’un son dönemde çektiği belki de en etkileyici film.

Blue TV'de yayınlanan filmler hangileri

David Bowie’nin oğlu Duncan Jones’un, Stanley Kubrick’in 2001: A Space Odyssey’ine benzetilerek övülen ilk filmi Ay / Moon, uzun yıllardır izlediğimiz en etkileyici ve yaratıcı bilim-kurgu filmlerinden biri. Uzayda bir robotla tek başına yıllar geçiren bir adamı merkez alan bu düşük bütçeli film, zekice yazılmış senaryosu, başarılı anlatımı ve başroldeki Sam Rockwell ile meşhur robot Gerty’yi seslendiren Kevin Spacey’nin performanslarıyla başarıya ulaşıyordu.

Blue TV'de yayınlanan filmler hangileri

Dünya sinemasının en önemli birkaç yönetmeninden biri olan Avusturyalı Michael Haneke’nin 2. Dünya Savaşı’nın gölgesinde bir suç dramına soyunduğu Beyaz Bant / The White Ribbon, Cannes Film Festivali’nden Altın Palmiye kazandıktan sonra iki dalda Oscar’a da aday olmuştu. Haneke’nin siyah beyaz çektiği ve kamerasını bir kasaba dolusu insanın arasında gezdirdiği bu mükemmel başyapıtı, şimdiden sinema tarihinin en iyilerinden biri sayılıyor.

Blue TV'de yayınlanan filmler hangileri

Sundance Film Festivali’nden büyük ödül kazandıktan sonra ünü kulaktan kulağa yayılan ve Amerika tarihinin yüz karalarından kölelik meselesini masaya yatıran Bir Ulusun Doğuşu (The Birth of A Nation), geçtiğimiz yılki Filmekimi'nin de gözdelerindendi. 19. yüzyıl Virginia’sında gezici bir rahibin, siyahilerin bağımsızlık mücadelesinde önemli bir lidere dönüşmesini anlatan bu duygu yüklü film, izleyicisini etkilemeyi başarıyor.