BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.325,39
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bizim Hikaye 12 Eylül darbesine ezber bozduracak

'Bizim Hikaye' 27 Mart 2015 haftası vizyonda girdi. Başrollerini Cansel Elçin ve Sera Tokdemir'in paylaştığı 'Bizim Hikaye' 12 Eylül darbesinden sağ muhafazakar kesimin nasıl yara aldığını anlatıyor.

Abone ol

'Bizim Hikaye' 12 Eylül darbesinin sancılarının, çaresizliklerini, acılarını her kesimin kendisinden bir pay alacağı şekilde harmanlayıp beyazperdeye yansıtıyor. Yılın dram filmine aday gösterilen bu çarpıcı yapımın başrollerinde Cansel Elçin ve Sera Tokdemir var.

Muhteşem senaryosuyla yılın en iddialı yapımı olan, 'Bizim Hikaye'nin basın lansmanı, dün Ortaköy'deki Feriye Lokantası'nda yapıldı. Alaaddin Film'in yapımcılığını üstlendiği ve Yasin Uslu'nun yönetmenliğini yaptığı filmin basın toplantısına, oyuncular ve ekip tam kadro olarak katıldı.

Filmin başrol oyuncuları Cansel Elçin, Sera Tokdemir, Çiğdem Batur, Burcu Kıratlı, Haluk Piyes, Naz Elmas ve İbrahim Kendirci, hep birlikte gurur pozu verdi. Altan Erkekli, Yavuz Bingöl, Mahir İpek, Murat Cemcir, Ertan Saban, Sarp Akkaya, Hande Doğandemir, Engin Hepileri ve Rasim Öztekin gibi ünlüler de ekibi yalnız bırakmadı.

HERKESTEN TAM DESTEK
Basın katılımının da çok yoğun olduğu lansmana Ahaber Genel Yayın Yönetmeni Haluk Çimen, Show Tv Genel Müdürü Ümit Önal, TV8'in patronu Acun Ilıcalı, Diriliş Ertuğrul dizisinin yapımcısı Mehmet Bozdağ, Mint Yapım'ın sahibi yapımcı Birol Güven, Limon Film'in sahibi Hayri Aslan, Ay Yapım'ın patronu Kerem Çatay ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar da katıldı. 27 Mart'ta vizyona giren ve 80 darbesi dönemine odaklanan 'Bizim Hikaye'de; inancı ve düşüncesi uğruna haksızlığa uğramış, gururu, itibarı zedelenen, haksız yere hüküm giyen insanların geçmişten bugüne uzanan hüzünlü hikayesi ele alınıyor. Filmin hikayesi; Şükran Erdoğan, Hakan Kandal ve Fatih Hocaoğlu'na, senaryosu ise Seda Altaylı Turgutlu ve Yasin Uslu'ya ait.

27 MART 2015 VİZYONDAKİ DİĞER FİLMLER

BİZİM HİKAYE'Yİ KAHRAMANLARI ANLATIYOR

Yılın en iddialı yapımı 'Bizim Hikaye' 27 Mart 2015 (bugün) vizyona girdi. Dün basın toplantısı gerçekleşen ve 80 darbesine odaklanan yapım için herkesin ortak görüşü 'Film, hafızalardan kolay çıkmayacak!'

ekran-resmi-2015-03-27-11.03.37.pngDemokrasi tarihimizin en kara sayfalarından biri olan 12 Eylül 1980 darbesinde sırf inançları uğruna hüküm giydirilen, aileleri mağdur duruma düşürülenlerin öyküsü 'Bizim Hikaye' filmiyle beyazperdeye taşınıyor. Yapımcılığını Alaaddin Film'in üstlendiği film 27 Mart'ta 300'den fazla sinema salonunda birden vizyona girecek. Film bu topraklarda yaşayan milyonları darbe günlerinin hüzün dolu gerçekleriyle yüzleştirecek.

DÖRT İLDE ÇEKİM YAPILDI
Çekimlerinin çoğu Sinop, Trabzon ve Rize'de yapılan film bazı sahneleri için İstanbul'un tarihi yarımadası da mekan olarak kullanıldı. Yönetmenliğini Yasin Uslu'nun üstlendiği film Cansel Elçin, Haluk Piyes, Sera Tokdemir, Naz Elmas, Burcu Kıratlı, İbrahim Kendirci, Çiğdem Batur, Şebnem Dilligil, Erdinç Gülener ve Ahmet Mekin gibi isimlerden oluşan güçlü oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor. Ön hazırlıkları 3 yıl süren filmin çekimleri ise 8 haftada tamamlandı. Karadeniz Bölgesi'nin doğal güzellikleriyle seyirciye görsel bir şölen sunacak film Mustafa Ceceli'nin bestelediği müzikleriyle kulaklara ve ruhlara da dokunacak.

ekran-resmi-2015-03-27-11.03.46.pngİADE-İ İTİBAR DAVASI
Filmin iki yılda yazılan senaryosu 70'lerden günümüze doğru uzanan bir olay kurgusuna dayanıyor. Sera Tokdemir ve Cansel Elçin'in evli bir çifti canlandırdığı filmde ana karakter İsmail Bey. Elçin'in canlandırdığı İsmail Bey, ailesiyle mutlu bir hayat sürerken darbe süreciyle inancı ve düşüncesi uğruna haksız yere hüküm giyiyor. Darbeci zihniyetin itibarını paramparça ettiği, gururunu zedelediği İsmail Bey ve ailesi çekilen acılarla ve inançla daha da güçleniyor. Hukuksuzluklara direnen ve ne olursa olsun yıkılmayan ailede 'Asla vazgeçme' diyen babanın hukuk savaşını avukat olan oğlu devam ettiriyor. Haluk Piyes'in canlandırdığı Ahmet karakteri babasının sisteme kurban edilmesine karşı adalet duygusunu hayatının temeline oturtmuş bir evladın iade-i itibar için verdiği hukuk savaşını beyaz perdeye yansıtıyor.

 BİZİM HİKEYE BU SEFER FARKLI