BIST 9.570
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.488,02
HABER /  GÜNCEL

Bizi kurşuna dizdiren Şemdin Sakık!

Bingöl'de 33 askerin şehit olduğu katliamda yaralı kurtulan Osman Partal, Habertürk'e yaptığı bomba açıklamayla Şemdin Sakık'ı yalandı...

Abone ol

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında gizli tanık Deniz olarak duruşmaya katılan, talebi üzerine de açık tanık olarak kimlik tespiti yapılan Şemdin Sakık, gündeme bomba gibi düştü. Sonrasında da verdiği ifadeler ile olay oldu. Bugün Habertürk'ün konuştuğu ve Bingöl katliamınından yaralı kurtulan asker Sakık'ı yalandı.

İŞTE SAKIK'IN İFADESİ

33 askerin şehit edilmesinde olayın tetikçisinin PKK olduğunun söylendiğini hatırlatan Sakık,

"1993 yılında dönemin Cumhurbaşkanı olan Turgut Özal’ın Güneydoğu Anadolu’daki problemler konusundaki projeleri örgütte olumlu karşılandı. Öcalan basın açıklaması yaparak tek taraflı ateşkes ilan etti. Bu açıklamadan sonra Bingöl’de 33 asker Doktor Süleyman kod adlı Sait Çürükkaya kontrolündeki PKK örgütü mensuplarınca vuruldu. Devletin çözüm arayışlarına girdiği bu dönemde PKK içerisindeki bir grubun bu eylemi gerçekleştirmesine, bu askerlerin de korumasız, silahsız olarak tehlikeli bir bölge üzerinden gönderilmesine hiçbir zaman anlam veremedi.

Bingöl kırsalında 33 askerin şehit edilmesi olayının kendisinin üzerine yıkıldığını savunan Şemdin Sakık, bu ateşkesin bozulması için ordu tarafından ard arda operasyonlar düzenlendiğini iddia eden Sakık, örgüt yönetiminden sadece bu operasyonlara misilleme yapılabileceğinin söylendiğini anlattı. Sakık, "Örgütte o zaman büyük silahlar yoktu. Sadece yol kesiyorlardı. Bu şekilde de misilleme yaptılar." dedi.

33 askerin şehit edilmesi olayının kendisinin üzerine yıkıldığını savunan Şemdin Sakık, Doktor Süleyman kod adlı Sait Çürükkaya kontrolündeki PKK örgütü mensuplarınca vurulduğunu iddia etmişti.

Bu iddialar üzerine Habertürk bombayı patlattı ve o katliamdan yaralı kurtulan asker Osman Partal ile konuştu. Osman Partal, "Ateş emrini verip bizi kurşuna dizdiren Sakık’tı" dedi.

SAKIK O GRUBUN BAŞINDAYDI

Habertürk'ten Bülent Ceylan'ın haberine göre; Bingöl’de 1993 yılında 33 silahsız askerin sevk sırasında otobüsten indirilerek kurşuna dizilmesi, Ergenekon davasında tanık olarak ifade veren Şemdin Sakık’ın anlatımlarıyla yeniden gündeme geldi. Katliamdan yaralı kurtulan er Osman Partal, eylemden haberi olmadığını iddia eden Sakık’ın o gün grubun başında olduğunu, askerlerin kurşuna dizilmesi için ateş emrini kendisinin verdiğini iddia etti.

Partal, Sakık’ı net bir şekilde gördüğünü hatta kendisine soru sorduğunu belirterek, silah arkadaşlarının gözlerinin önünde kurşunlanmasına şahit olduğunu anlattı.

SAKIK ŞOFÖRE BAĞIRDI

Bingöl’e gireceğimiz sırada yolun PKK tarafından kesildiğini gördük. Şoföre bağırarak geri dönmesini söyledik. Ancak şoför aldırmadan aracı pusuya doğru sürdü. Ön koltukta oturuyordum. Grubun başındaki kişi araca yaklaşıp, ‘Geldiniz mi?’ diye sordu. Şoför de ‘Geldik abi’ dedi. Bu kişi Şemdin Sakık’tı. Demek ki yol boyunca temas halindeydiler ve bizi bekliyorlardı.

3 METREDEN VURDULAR

Gece yarısına kadar birkaç kilometre yürüttüler. Benimle 35 askeri bir patika yola çıkarttılar. Teröristlere Şemdin Sakık komuta ediyordu. Hepimizi yan yana dizdiler. Sakık’ın emriyle 3 metreden bizi kurşuna dizdiler.