BIST 9.486
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.488,66
HABER /  SPOR

Bizde olsa kıyamet kopardı

Bu görüntünün Türkiye'deki versiyonunu düşünebiliyor musunuz? Neler olur, medyada nasıl bir kıyamet kopartılırdı...

Abone ol İNTERNETHABER- İtalyan futbol takımı İnter papayı ziyaret etti. Ünlü futbolcular Vatikan'da papanın haftalık sohbetine katıldılar. Görüşmede İnter Başkanı Massimo Moratti de vardı.

İtalya bu görüntülerle çalkalanmadı. Yazılı basın rutin spor haberi olarak geçti. Ajan, ya da mürid olarak ilan edilen futbolcu da yoktu. Objektiflerden kaçan ya da saklanan yoktu. Güle oynaya Vatikan meydanında gezdiler poz verdiler.

Bu görüntüler bizde olsaydı neler yaşanırdı? Mesela Fenerbahçe ya da Galatasaray Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu'na ziyarette bulunsalar. Veya toplu halde Sultanahmet'e ziyarete gitseler..

Neler yaşanırdı bir düşünelim isterseniz. Haftalarca bu konu konuşulur; meclis gündemine getirilirdi. Canlı yayınlar ve ropörtajlar yapılırdı. Uzman görüşler alınır, tartışma programlarına konu olurdu. Sonuç ne mi olurdu? Hiçbir şey. Yine başa döner dokunulması gereken bir tabu olarak kalmaya devam ederdi. 

Uzağa gitmeye gerek yok. Hakan Şükür ortada. Kutlu Doğum polemiği önümüzde. Öyle bir tepki fırtınası estirildi ki meselenin özü tartışılamadı. Şükür ancak iki hafta sonra yanıt verdi.

Ülkemizde sorgulanması gereken bir konu. İnanç ve spor dünyasını zıt iki kutup olarak sunanlar var. Gerçekten öyle mi? Avrupa ve dünyada spor ve dinin buluşabildiği kareler neden Türkiye'de olmuyor? Hepimizin ve her kesimin kendisine sorması gereken bir soru bu.