BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45

Biz gazeteciyiz nefer değiliz

İktidarın da Cemaat'in de neferleri işbaşında. Gazetelerde, televizyonlarda, İnternet sitelerinde... her yerde.

İktidarın da Cemaat'in de neferleri iş başında. Gazetelerde, televizyonlarda, İnternet sitelerinde her yerde.... Mehmet Ali Ilıcak'ın deyişiyle "körü körüne" bir dövüş yapılıyor. Twitter'da özellikle, kendine yazar süsü veren bir güruh var ki, bir zamanlar aynı sofrada oturdukları arkadaşlarını IŞİD gibi yakacak kadar gözlerini karartmışlar!

İktidar kanadı mesela... İktidardan yana tavır alan gazeteciler ya da... Bank Asya operasyonuyla birlikte Twitter'ı tarumar ettiler, Cemaat için bunun daha bir başlangıç olduğunun işaretini verdiler. Zaman'a, Samanyolu'na... Cemaat'e ait medyaya sıranın geleceğini yazıp twitlediler akşama kadar. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere iktidarın en yetkili ağızları, Bank Asya ile ilgili makul ve mantıklı açıklamalar yaptılar kendilerince. Karşı taraf inandı, inanmadı.. muhalefet dikkate aldı ya da almadı bu değil asıl mesele... Tayyip Erdoğan'ı sevdiğini söyleyen, ona "nefer"lik yapan bir kesim, başka bir terör estirdi, Zaman'a el konulacağını haber verdi. 

İktidarın ne böyle bir niyeti vardı, ne de söylemi... Ama iktidar adına kendini yetkili kılan kimi tetikçiler yeni bir operasyon yapılacakmış gibi Cemaat'in medyasını TMSF'nin yönetimine bahşettiler.. 

Bu kavgalar daha başlamamıştı. Ortalık henüz kan gölüne dönmemişti. Emre Uslu gibi ne idüğü belli olmayan kişiler, twitter'da cirit attı aylarca. Ben bunların yaptığı yanlışı sağda solda seslendirince, "Ergenekoncu" ilan ettiler ahlaksızca. Sağa sola ettikleri küfürleri yayımlamadık diye, iftiralarına ortak olmadık diye düşman bellediler sonra.. 

Bugün aynı şeyleri yaşıyoruz.

Kimsenin neferi olmadık diye, her iki taraftan da olmadık küfürler işitiyoruz. Fitne ve fesat kusanlara sitelerimizde yer vermedik diye, "Paralel" bile olduk... Oysa bütün arkadaşlarıma hep şunu söyledim; "Biz gazeteciyiz, bizim işimiz gazetecilik yapmak. Biz haberimizi yapalım, yorumu her iki tarafın 'tarafına' bırakalım."  Gezi'den beri bunu yaptık ve günlük ziyaretçi sayımızı 5 kat arttırdık. Bizimle aynı kulvarda yarışanlar, yarış pistini terkedip kaçtı, fos oldukları anlaşılmasın diye, Gemius ölçümleme sisteminden çıktılar. 

*

Böyle dönemlerde "Nefer" olanlar kaybetmeye mahkûmdur. 28 Şubat geçti, o zaman kaybeden bizdik. Bugün 28 Şubatçılar ortada yok, biz gazeteciler yolumuza devam ediyoruz. Bu kavga bitecek, bugünler geçecek. Kazanan yine biz olacağız. 

Adnan Berk Okan... Memduh Bayraktaroğlu yani.. Yıllarca birlikte çalıştık, düne kadar aynı yolu yürüyorduk. Ne çok kişi istedi kellesini.. İtiraf ediyorum kelle avına çıkanlardan biri de Ekrem Dumanlı'ydı. Ben Adnan Berk Okan'ın işine son vermedim diye, tavır koydu, İnternet Medyası'nın etkinliklerine davet etmeme rağmen konuşmacı olarak katılmadı. Dahası ve beteri felaket laflar etti.. "Hayır" dedim, ne ona verdim Adnan Berk Okan'ın kellesini, ne de Cemaat'in diğer önde gelen isimlerine... Zira bir ara "Cemaat Holding" diye tutturmuştu Adnan Bey; dur durak bilmiyordu.

Dün baktım Adnan Berk Okan, Memduh Bayraktaroğlu ismiyle Cemaat'e "Nefer" olmaya karar vermiş. Bir de site açmış kendine, o enfes kalemini konuşturuyor şimdi... Adnan Bey'in kellesini ben vermemiştim, baktım gönüllü olarak gitmiş o tarafa, belirlemiş safını... Üzüldüm... Geçmişteki hatalarından ders çıkarmadığı için üzüldüm. Yeniden uzun ve meşakkatli bir yola girdiği için üzüldüm. "Nefer" olunca bir daha kaybedeceğini bildiğim için üzüldüm. 

Allah yolunu açık etsin!
Varsa hakkım helaldir...