BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.285,22
HABER /  GÜNCEL

Bitlis'ten acı haberler geliyor! Şehit ve yaralılar var...

Bitlis'ten kara haber geldi...Operasyona çıkan timlerin üzerine çığ düştü... İlk bilgiler 2 askerin şehit olduğu 3 asker kaybolduğu, 7 askerin de yaralandığı şeklindeydi... Şehit sayısı da yaralı sayısı da yükseldi... Valilik ise şehit ve yaralıların isimlerini açıkladı...

Abone ol

Türkiye Zeytin Dalı Harekatı'na kilitlenmişken Bitlis'ten çok acı bir haber geldi. Bitlis Hizan Kolludere bölgesinde operasyondaki askeri timin üzerine çığ düştü. Bölgeden gelen ilk bilgilerde 3 askerin kayıp olduğu, 2 askerin şehit olduğu ve 7 askerin de yaralandığı iddia ediliyordu. Valilik ise 2 askerin şehit olduğu, 6 askerin de yaralandığını duyurmuştu. Son dakika haberine göre şehit sayısı 5'e yükseldi.

Bitlis kırsalının PKK'lı teröristlerden temizlemek ve onların kullandığı sığınak ve barınakların imha edilmesi için başlatılan operasyonlar devam ederken, bugün öğlen saatlerine doğru Hizan ilçesinin Kolludere Mevkine çığ düştü. Çığın bölgede operasyon yapan bir grup askerin bulunduğu bölgeye düştüğü belirtildi. Meydana gelen çığın ardından gelen ilk bilgilerde 2 askerin şehit olduğu, 7 askerin yaralandığı, 3 askerin de kayıp olduğu belirtiliyordu. Yaralı askerlerin helikopterle bölgeden alınmaya başlandığı, kayıp askerleri arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada ise PKK'ya yönelik operasyonda çığ düşmesi sonucu 2 askerin şehit olduğu, 6 askerin yaralandığı bildirilmişti. Valilikten yapılan yeni açıklamada ise şehit olan askerlerin sayısının 5'e yükseldiği, 12 askerin yaralandığı bildirildi. "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Erdal Kavallı Operasyonu" kapsamında saat 12.20 sıralarında Batman Jandarma Komando Tabur Komutanlığı unsurlarınca icra edilen arama tarama faaliyeti esnasında görevli personelin üzerine çığ düştüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

İŞTE ŞEHİT VE YARALILARIN İSİMLERİ: "Çığ düşmesi sonrasında Batman Jandarma Komando Tabur Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Astsubay Üstçavuş Ferruh Kulaoğlu, Jandarma Sağlıkçı Astsubay Çavuş Hilmi Öz, Jandarma uzman çavuşlar Durmuş Tek, Yüksel Kapdan ve Ali Taştepe şehit olmuştur. Jandarma Binbaşı Bülent Cantürk, Jandarma Astsubay Üstçavuş Ahmet Karademir, Uzman Jandarma Çavuş Cihan İnal, Jandarma uzman çavuşlar Ümit Köse, Eyyüb Alev, Kadir Yaman, Mehmet Ali Dilek, Bülent Kılınç, Emin Keser, Taner Açıker, Yusuf Dertli ve Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Koyuncu isimli personel hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. 

AFAD ARAMA KURTARMAYA DEVAM EDİYOR: Açıklamada, "Yaralı personeller helikopterle Bitlis ve Hizan Devlet Hastanesine sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Bölgeye helikopter faaliyetiyle AFAD ekibi gönderilmiş olup, arama ve kurtarma faaliyetleri devam etmektedir." denildi.