BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.424,22
HABER /  GÜNCEL

Bitlis şehidi Sındırgı'da toprağa verildi

Bitlis'in Hizan ilçesinde şehit düşen 24 yaşındaki Onbaşı Mesut Demir, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde toprağa verildi.

Abone ol

BİTLİS'in Hizan ilçesindeki terör saldırısında şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Mesut Demir'in cenazesi, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde toprağa verildi.

Askeri helikopter ile ilçeye bağlı Dedeler Mahallesi'ne getirilen şehidin naaşı, ailesi ve yakınlarının yanı sıra yaklaşık 2 bin kişi tarafından karşılandı.

Askeri tören ile alınan şehidin naaşı, önce baba evine getirildi ve helallik istendi. Bu sırada baba Bekir ve anne Ayşe Demir, yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi. Bir süre Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp ağlayan şehit annesi Ayşe ve baba Bekir Demir'i yine yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Şehidin naaşı, daha sonra Mahalle Mezarlığı yakınında hazırlanan alana getirildi. Buradaki törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş, Bigadiç Kaymakamı Barış Aktan, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Balıkesir AK Parti Milletvekili Kasım Bostan, CHP Milletvekili Mehmet Tüm, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Mesut Demir'in cenazesi, burada kılınan cenaze namazının ardından Mahalle Mezarlığı'nda defnedildi.