BIST 8.966
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.279,62
HABER /  SAĞLIK

Bitkisel tüy dökme yöntemleri

Bitkisel yöntemlerle nasıl tüylerimden kurtulabilirim? Evde çok kolay bir şekilde hazırlayacağınız kürler sayesinde tüylerinizden kurtulabileceksiniz! İşte elmaelma.com sitesinden muhteşem tarif...

Abone ol

Bitkisel yollarla tüylerden kurtulmak mümkün mü, bitkisel yollarla tüylerden nasıl kurtulabilirim, tüylerim kalıcı olarak dökülür mü, jilet kullananın iki günde bir ağda yaptıranın iki haftada bir tüyleri tekrardan çıkar. Tüylerimizden kurlumak için binbir türlü yollar deneriz bu iş için paralar dökeriz ama nafile. Elbette kesin çözüm yöntemleri de var fakat o kadar masraflı ki bu da fazlasıyla can sıkıcı bir hal almakta. Hem de kıllarımızdan kurtulmanın yolu mutfağımızdan geçiyorsa... Siz elmaelma.com okuyucaları için doğal ve bir o kadar da basit yöntemlerle tüylerinizden nasıl kurtulacağınızı derledik. Bu doğal kürlerin mucizesine doyamayacaksınız!

KAŞINMA KIZARIKLIĞA DÖNÜŞÜRSE DİKKAT!

 Kullanılacak Malzemeler:

1 adet limonun taze sıkılmış suyu
1,5-2 çay kaşığı kadar tuz

Nasıl uygulanır?

1 adet limonun suyunu sıkıp bir kaseye alın ve içine tuzu da ilave edip karıştırın. Ardından tüyleri aldığınız bölgelere uygulayarak karışımın köklere nüfuz etmesini sağlayın. En az 2-3 saat bu karışımı cildinizde bekletin. Bu uygulamayı da tüyler yeniden çıkmaya başlayana kadar yapabilir, istenmeyen tüylerinizin azalmaya başladığını görebilirsiniz.Karışım, cildinizin biraz kaşınmasına ve yanmasına neden olacaktır, hemen endişelenmenize gerek yok. Ancak bu kaşıntı ve yanma çok ciddi boyutlardaysa, cildinizde çok fazla kızarıklık oluştuysa uygulamayı cildinizden hemen temizleyin.

Kullanılacak Malzemeler

1 avuç ceviz kabuğu
1 su bardağı su
Gazlı bez ya da pamuk

Nasıl Uygulanır?

Bildiğimiz cevizin kahverengi kabuklarından bir avuç kadar edinin. Bu kabukları çevrenize ve kendinize zarar vermeyeceğiniz şekilde önlemler alarak temiz kalacak şekilde bir yakın. Ceviz kabukları kül haline gelince, bu külü alıp bir su bardağı suyun içine koyun ve bu şekilde en az 12 saat bekletin. Yeteri kadar beklettikten sonra küllü suyun içine gazlı bezi ya da pamuğu sokup bu karışımla iyice ıslatın ve tüylerden kurtulmak istediğiniz bölgenin üzerine ıslak gazılı bezi ya da pamuğu yerleştirip 30 dakika bu şekilde bekletin.Kürü her gün 30 dakika olacak şekilde uyguladığınızda tüylerinizin bir kısmının hiç çıkmadığını, bir kısmınınsa çok zayıf çıktığını görecekseniz. İstenmeyen tüyleriniz azalmış olsa da yeniden çıktığında bu uygulamayı tekrarlayabilir, tüyleriniz iyice zayıflayıp bitene kadar da aynı şekilde devam edebilirsiniz.

Kullanılacak Malzemeler

1 adet yumurtanın akı (Sarısının hiç karışmadığından emin olun)
1 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı toz şeker

Nasıl Uygulanır?

Yumurtanın akını sarısından dikkatlice ayırın ve ayrı bir kaseye alın. Ayırdığınız bu yumurta akının içine mısır ununu ve toz şekeri ilave edip güzelce karıştırın. Karışım homojen bir kıvam alınca tüylerinizi aldığınız bölgeye parmaklarınızla masaj yaparak uygulayın. Karışım uyguladığınız bölgede kuruyup yumurta akının verdiği gerginliği hissedene dek bekleyin. Ardından ılık suyla bölgeyi güzelce temizleyin. Haftada 4-5 kez olacak şekilde düzenli uygulayarak tüylerinizin azalmasını sağlayın.

Kullanılacak Malzemeler

1 orta boy portakalın kabukları
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Nasıl Uygulanır

Bir portakalı alın ve beyaz kısımları çok gelmeyecek şekilde soyarak kabuklarını ayırın. Ayırdığınız bu kabukları mutfak robotu yardımıyla püre kıvamına getirin ve içinde zeytinyağını ilave edip bir süre daha karıştırın. Karışım, krema gibi bir kıvama geldiğinde hazır demektir. Tüylerden arındırdığınız bölgeye karışımı sürün ve bu şekilde yaklaşık 45 dakika-1 saat arası bekletin ve hemen ardından ılık suyla güzelce durulayın. Bu uygulamayı haftada 2 uygulayaraka zaman içinde tüylerinizden kurtulun.Özellikle yüzde oluşan istenmeyen tüylenmeyle başınız dertteyse sizi hemen 2 malzemeyle hazırlanan bu etkili karışıma doğru alabiliriz.

Kullanılacak Malzemeler

2 yemek kaşığı toz zerdeçal
2 yemek kaşığı kadar süt

Nasıl Uygulanır

Toz zerdeçalı bir kaseye alın, içine 2 yemek kaşığı kadar süt ilave edin ve karıştırın. Karışım macun kıvamına gelmeli. Eğer çok sıvı ya da fazla katı olduysa süt miktarını artırıp azaltarak dengeyi sağlayabilirsiniz. Macun kıvamına gelen doğal tüy dökücüyü uygulamak istediğiniz bölgeye güzelce sürün ve bu şekilde 30 dakika kadar bekletin. Ardından ılık suyla yıkayın ve bu uygulamayı haftada 3-4 kez yapın. Tüyleriniz yeniden çıkmaya başladığında güçsüz olduklarını, hatta bazılarının çıkmadığını göreceksiniz. Düzenli olarak kullanmaya devam ettiğinizdeyse tüylerinizden tamamen kurtulmanız neredeyse işten bile değil.

ALERJİKSENİZ BUNLARA DİKKAT!

Bu tarifleri uygulamadan en az 1 gün önce istenmeyen tüm tüyleri kökünden temizlemiş olduğunuzdan (ağda, ip ya da epilasyon ile) ve bölge tüysüzken bu uygulamaları yaptığınızdan emin olun. Çünkü bu doğal tüy dökücüler, tüyleri kökünden zayıflatarak yeniden çıkmalarını engelleyebiliyor. Bu nedenle uygulama yaptığınız bölgenin istenmeyen tüylerden tamamen arınmış olması büyük önem taşıyor. Jilet ise kesinlikle tavsiye edilmiyor.

Ayrıca, eğer tariflerde verilen miktarlar uygulayacağınız bölge için az kalıyorsa tüm malzemelerin miktarlarını aynı oranda artırarak daha fazla miktarda karışımlar da hazırlayabilirsiniz, aklınızda bulunsun.

Eğer cildiniz çok hassas ise, sık sık cilt problemleri yada alerjik reaksiyonlar yaşıyorsanız bu uygulamaları yapmadan önce mutlaka ilgili alanda uzman bir doktora danışmalısınız. Aynı şekilde cildinizde normalin çok daha üzerinde bir tüylenme söz konusuysa böyle doğal yöntemleri denemeden önce mutlaka tahlillerinizi yaptırmalı, hormonlarınızın ve vücudunuzun diğer tüm işleyişlerinin normal seyrinde olduğundan emin olmalısınız. Çünkü aşırı tüylenme, hormon bozukluğu başta olmazk üzere birçok sorundan kaynaklı olabilir ve çok daha ciddi müdahaleler gerekli olabilir.