BIST 9.080
DOLAR 32,46
EURO 35,09
ALTIN 2.324,05
HABER /  EKONOMİ

Bitcoin'den yeni rekor: 15 bin doları aştı

Sanal para birimi Bitcoin yeni bir rekora imza atarak 15 bin dolara ulaştı. Rakipleri arasındaki en büyük piyasa değerine sahip olan Bitcoin, geçtiğimiz hafta 10 bin doları görmüştü.

Abone ol

Hafta boyunca yüzde 50’lik artış gösteren Bitcoin, Perşembe günü 15 bin dolar eşiğini de aştı. Uzmanlar bunun eşine az rastlanılan bir durum olduğunu ifade ediyor.

Bitcoin bu rekorla, piyasa değerini yaklaşık 240 milyar dolara taşıdı. Geleceğin para birimi olarak değerlendirilen Bitcoin, yeni rekorla pek çok banka ve telekom devini de geride bıraktı.

Finans otoriteleri sanal bir para birimi olarak 2009’da başlatılan ve rekor üzerine rekor kıran Bitcoin’e şüpheyle yaklaşıyor ve olası risklere dikkat çekiyor.

BİTCOİN NEDİR?: Bitcoin’in iki temel özelliği var: dijital yani gerçekte var olmayan sanal bir para pirimi. İkincisi ise geleceğin alternative para birimi olarak görülüyor.

Üstelik internet dünyasında cebimizdeki madeni ve kağıt paralardan daha fazla varlık gösteriyor.

Bir başka özelliği ise hükümetler ya da geleneksel bankalar tarafından basılamaması…

Expedia ve Microsoft da dahil olmak üzere bilişim dünyasından telekoma artık giderek artan sayıda sektörde işletme Bitcoin kullanmaya başladı.

Nedir bu Bitcoin? 159 ülkeden daha fazla elektrik harcanıyor!Nedir bu Bitcoin? 159 ülkeden daha fazla elektrik harcanıyor!Nedir bu Bitcoin? 159 ülkeden daha fazla elektrik harcanıyor!Nedir bu Bitcoin? 159 ülkeden daha fazla elektrik harcanıyor!HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN