BIST 9.106
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.325,20
HABER /  GÜNCEL

Bitaksi rezaleti güvenlik kamerasında

İnternet uygulaması Bitaksi üzerinden çağrılan taksinin şoförü iki genci darp etti bununla da yetinmeyip günlerce takip edip tehdit etti.

Abone ol

Bitaksi uygulamasıyla çağrılan taksicinin müşterilerine uyguladığı şiddetin görüntüleri ortaya çıktı. Yaşadıkları dehşeti Bitaksi sorumlularına anlatmalarına rağmen bir sonuç elde edemeyen çift, olayı sosyal medyaya taşıdı.

Bakırköy’de yaşayan A.T. ile kız arkadaşı J.K., 19 Mart’ta, taksiciler ile yolcuları buluşturan internet uygulaması BiTaksi üzerinden taksi çağırdı. Uygulama eve en yakın taksici olan Barış Karataş’ı yönlendirdi. J.K.’nın iddiasına göre, Barış Karataş yolda kaza yapan bir otomobilin sahibiyle kavga etti ve tehditler savurdu. Taksiciyi haksız bulan A.T. ve J.K. taksiden inerek, taksi şoförünü polise şikayet etti. Bununla da yetinmeyen gençler BiTaksi'ye yaşananları anlatan bir de yorum gönderdi.

GÜNLERCE TAKİP ETMİŞ

Olaydan bir hafta sonra, 26 Mart Pazar günü, öğlen sularında yine aynı uygulamayla taksi çağıran çift şokla karşılaştı. Yanlarındaki 4 bin liralık stüdyo malzemesi ve ekipmanla gelen araca binen çiftin karşısına yine B.K. isimli şoförün kullandığı taksi çıktı.

KAÇIRDI, TAKSİ DURAĞINA GÖTÜRDÜ

İddiaya göre şoför Barış Karakaş, “Bir haftadır sizi takip ediyorum, yeniden çağırmanızı bekledim. Bugün çağırdınız, uygulamadan sizi gördüm ve hemen geldim. Bu araçtan inemezsiniz, sizi öldüreceğim.” dedi ve aracı istenilen istikametin aksine doğru sürmeye başladı. Hızla uzaklaşmaya başlayan aracın arkasındaki kadın yolcu, taksinin arka kapısını açıp bacağıyla tutarak imdat çağrısında bulundu. Taksiciye “Ya sağ çek, dur ya da kapını kırarım.” diye bağırdı. Şoför mahallinin yanında, ön koltukta yolculuk eden kadının sevgilisi de polisi aradı.

Taksici bunun üzerine “İkinize de öldürürüm.” diyerek tehditler savurmaya devam etti. Barış Karataş taksiyi doğruca çalıştığı durağa getirdi. Burada da A.T.’ye saldırdı. O anlar taksi durağının güvenlik kamerasına yansıdı.