BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.424,52
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bismil'e Vali Toprak'tan çıkarma

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve beraberindeki heyet, Bismil ilçesinde gezi ve incelemelerde bulundu.

Abone ol

Vali Mustafa Toprak, Bismil'de Kaymakam Ali Çelik, Garnizon Komutanı Gökhan İnan, Tepe Belediye Başkanı Ahmet Çelebi, Bismil İlçe Emniyet Müdürü Akın Keskin ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile muhtarlar ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

İlk olarak Kaymakam Çelik'i makamında ziyaret eden Vali Toprak, özellikle sağlık alanında kırtasiyenin ortadan kalkarak tek bir numara ile sisteme girildiğini ve hizmetlerin sunulmasında hız ve yerinde tedavilerde önemli mesafeler katedildiğini söyledi. Vali Toprak, yeni açılacak 100 yataklı hastane ile Tepe beldesindeki 18 yataklı devlet hastanesinin faaliyete girmesinin ardından Bismil'in sağlık alanında ihtiyacının büyük oranda karşılanmış olacağını belirtti.

Ortaöğretime devam etmeyen öğrencilerin üniversiteye giden yolda bir tıkanma yaşandığını ifade eden Vali Toprak, "İlköğretimi bitirdikten sonra ortaöğretime devam etmeyen öğrencilerin en azından mesleki liselerine yönlendirmemiz gerekiyor. Kız çocuklarımızın iyi eğitilmesi lazım, çünkü aile kurumunun temel dinamik olarak onların iyi eğitimli olması gerekir. Onlara önem vermemiz lazım" diye konuştu.

Okul öncesi eğitimin çocukların gelişimine katkısı bulunduğunu ve bunun için okul öncesi eğitimin il genelinde yaygınlaştırılması için özel çaba gösterdiğini söyleyen Vali Toprak, "Hedefimiz 6 yaş grubunda okula gitmeyen öğrenci kalmamasıdır. Çocuklar okula başlamadan önce hazırlık yapmış oluyor, çocuklar ilköğretime hazır geliyorlar. Okul öncesi eğitimde temel bazı şeyler öğreniyorlar. Atölye çalışmalarıyla el becerilerini geliştiriyor, paylaşımı öğreniyorlar. Okul öncesi eğitimden geçen çocuklar, hem okulda hem de normal hayatta başarılı oluyorlar" şeklinde konuştu.

Tarım sektörüne de değinen Vali Toprak, verimin arttırılmasında ve girdi maliyetlerinin düşürülmesinde devlet tarafından yapılan desteklerin büyük önemi yanında, tarımda verimliliği arttırmada, sulu tarımın büyük önem arz ettiğini söyledi.

3 köyün de su sorununun halledilmeye çalışıldığını söyleyen Toprak, "Su olmayan yerde temizlik olmaz. Su olmadığı yerde medeniyet olmaz. İnsanlıkta olmaz. Bu durum bu yüzyılda büyük bir ayıptır" dedi.