BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bisikletin üzerinde bomba patlattılar

İstanbul Etiler'de Akmerkez yakınlarındaki bir otobüs durağında patlama meydana geldi.

Abone ol

İstanbul Etiler'deki Akmerkez'in yakınında bir patlama meydana geldi. Patlamada 1'i polis 8 kişi yaralandı. 8 yaralıdan 2'sinin durumu ağır iken, bacağı kopan bir yaralı ise ameliyata alındı.

Patlamaya elektrikli bisiklet üzerine bırakılan orta tesirli bombanın neden olduğu da açıklandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

 

BOMBALI SALDIRILARDA KULLANILAN BİSİKLETİN SIRRI... 

İstanbul'un en işlek bölgelerinden Etiler'deki Akmerkez'in önünde patlama meydana geldi. Koç Köprüsü'nün altındaki İETT durağında meydana gelen patlamada 8 kişi yaralandı.

Patlamanın meydana geldiği bölgeyi güvenlik kordonuna alan emniyet güçleri yaklaşık bir saat ikinci bir bombanın olup olmadığının tespiti için çalışma yürüttü. Çalışmalar sonrası bölgede ikinci bir bombanın bulunmadığı tespit edildi.

HEDEF POLİS MİYDİ?                                                                      

Nefes borusu yandı
Etiler'deki patlamada yaralanan Yazgülü Şubatlı'nın nefes borusu yandı.
HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

 Arka sokakta Polis Meslek Yüksek Okulu olduğu için bu olayın polise yönelik olma ihtimali üzerinde de duruluyor. Ancak okulun bir süredir tadilatta olduğu da gelen bilgiler arasında.

Çevredeki beton artıkları köprünün oldukça hasar gördüğünü gösteriyor.

İlk belirlemelere göre, saldırının PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği de ileri sürülüyor. Ancak bu bilgi yetkili isimler tarafından doğrulanmadı.

BİR KİŞİ AMELİYATTA

İstanbul İl Sağlık Müdürü Dokucu ise 8 yaralıdan ikisinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. Yaralananlardan birinin ise Ayten Bal isimli vatandaş olduğu ve bacağında ciddi hasar olduğu ve ameliyata alındığı bildirildi.

YARALILARIN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Beşiktaş'ın Etiler semtinde meydana gelen patlamada yaralanarak, Okmeydanı ve Şişli Etfal Hastanelerinde tedavi altına alınan biri polis 8 kişinin isimleri belirlendi. Saldırıda yaralananların polis memuru Üzeyfe Erdem, İETT şoförü Seyfi Erdem, Yazgülü Şubatlı, Sami Işık ve soyadı öğrenilemeyen Agof adlı kişiler olduğu öğrenildi. Buradaki yaralılardan Yazgülü Şubat'ın hayati tehlikesi olmamasına karşın durumunun ağır olduğu belirtildi.

Okmeydanı Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıların ise Ayten Bal ile Ceyhan Mercan olduğu belirtildi.

SES BOMBASI DEĞİL, ORTA TESİRLİ BOMBA                                        

 İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, patlamanın ardından bölgede

İşe giderken ayağı koptu
Patlama anında olay yerinden geçen Ayten Bal ise bir ayağını kaybetti. Diğerini ise kaybetme riski var.
HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

yaptığı inceleme sonrası açıklama yaptı. Çapkın, patlamanın elektrikli bisiklet üzerine konulan bombanın neden olduğunu açıkladı. Kullanılan bombanın ses bombası olmadığını kaydeden Çapkın, bombayı 'orta tesirli bomba' olarak nitelendirdi.

'Tesellimiz ölen kimsenin olmaması' diyen Çapkın,  saldırının hangi örgüt tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin henüz birşey söylemenin mümkün olmadığının ancak sorumluların en kısa sürede bulunacağını söyledi. Patlamanın polis okulu yakınında olmasının ise önemli bir ayrıntı olduğunu belirterek, hedefin polis okulu olabileceğini söyledi.

VALİ MUTLU: ZAMAN AYARLI BOMBA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise yaptığı açıklamada patlatılan bombanın 'zaman ayarlı bomba' olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Saldırıyı üstlenen kimsenin olmadığını söyleyen Mutlu, eylemin amacının sivil vatandaşlar olduğunu söyledi.

İLK TEPKİ EGEMEN BAĞIŞ'TAN

Patlamanın meydana geldiği dakikalarda Habertürk Televizyonu'nda canlı yayın konuğu olan Başmüzakereci Egemen Bağış, saldırıyı kınadı. Patlamayı değerlendiren Bağış, Silivri ve Kandil arasında bağlantı olduğunu söyledi. PKK ile ilgili de konuşan Bağış, dünya uyuşturucu ticaretinin önemli bir ayağı olduğunu söyledi. PKK'nın ve saldırıların Kürt vatandaşların sorunlarıyla alakasının olmadığını söyledi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN HEVESİNİ KURSAĞINDA BIRAKALIM

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, seçimi konuşmak için Samsun'dan canlı bağlandığı NTV yayınında seçim yerine bombalı saldırıyı değerlendirmek zorunda kaldı.

Kılıç, şunları söyledi:

"Hepimize düşen bir sorumluluk var. Bu patlamayı yaratanlar Türkiye'nin seçime gittiği günlerde kargaşa yaratmak istiyorlar. Terör olaylarıyla seçmen iradesini başka yönlere çekmek istiyorlar. Terör örgütünün hevesini kursaklarına bırakmak için siyasi mücadelemize devam etmemiz gerekir. Türkiye'nin sandığına gölge düşürmek için hep çalıştılar. Bütün illegal örgütlerin hedefinin Türkiye'nin demokratik, anayasal düzenidir."

ŞOKU ATAMADI

Tedavi gördüğü Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hava almak için dışarıya çıkan Ceyhan Mercan'ın, olayın şokunu üzerinden atamadığı gözlendi. Sigara içerek sakinleşmeye çalışan Mercan, gazetecilerin ısrarlı sorularını yanıtsız bıraktı. Mercan'ın yakınları da, görüntü alan gazetecilere tepki gösterdi. Yüzündeki ufak yaralar dikkat çeken Mercan, ısrarlı soruları, "Söyleyecek bir şey yok" diyerek yanıtsız bıraktı. Mercan'ın eşi Cemal Mercan ise, "Patlamada eşim araçtan inmiş ama arkadaşı inememiş. Daha sonra arkadaşının ağır yaralandığını fark etmişler ve hastaneye kaldırılmışlar" diye konuştu.