BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,64
HABER /  GÜNCEL

Birlik Vakfı'ndan İsmail Kahraman açıklaması

Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Alacacı, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a yönelik ağır eleştirilere tepki gösterdi.

Abone ol

Birlik Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Alacacı, "TBMM Başkanımız Sayın İsmail Kahraman'ın laiklik konusunda açıkladığı fikirlerinden dolayı kimi çevreler tarafından başlatılan çirkin tartışmayı üzüntüyle izliyor, başlatanları esefle kınıyor, tartışmadaki çirkin üslubu ve isnatları reddediyoruz." açıklamasını yaptı. 

Alacacı, yazılı açıklamasında, aynı zamanda Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı olan Kahraman'ın  İstanbul Üniversitesi'ndeki "Yeni Türkiye ve Yeni Anayasa" konferansı münasebetiyle görüşlerini kamuoyuyla paylaştığını, yeni Türkiye için çok önemli konulara değindiği konuşmasında fikirlerini ifade ettiğini kaydetti.

 LAİKLİK KAVRAMI MUĞLAK

Kahraman'ın, mevcut 1982 Anayasası'nın milletin ve devletin gelişmesinin önünü kapatan esas sebep olduğunu, anayasanın değişmesi hususunda milletin, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının paylaştığı ortak bir kanaatin bulunduğunu dile getirdiğini aktaran Alacacı, şöyle devam etti:  

"Yeni anayasada Türkiye'nin önünü kapatan, özgürlükleri kısıtlayan, tanımlanmamış muğlak kavramların bulunmamasını, laiklik kavramının muğlak olduğunu, uygulayıcısına göre şekillenebilen bir kavram haline getirildiğini, insan hak ve hürriyetlerini, din özgürlüğünü ihlal eder şekilde uygulandığını belirterek, yeni anayasamızda bu hali ile var olmaması gerektiğini ifade etmiştir. Bu yalın ve açık ifadelerin bir kısım medya, siyasetçi ve kışkırtıcı geri zihniyetliler tarafından çarpıtılmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Bunu fırsat bilip milletle, milletin kararlarıyla, milletin değerleriyle hesaplaşmaya yeltenenleri biliyor ve kınıyoruz. Millet bunların kötü niyetlerini bilmektedir. Millet yeni anayasayı istediği gibi çıkarma gücüne sahiptir. TBMM Başkanımız Sayın İsmail Kahraman'ın laiklik konusunda açıkladığı fikirlerinden dolayı kimi çevreler tarafından başlatılan çirkin tartışmayı üzüntüyle izliyor, başlatanları esefle kınıyor, tartışmadaki çirkin üslubu ve isnatları reddediyoruz. TBMM Başkanımızın konuşması milletin talepleri ile uyumludur. Karşı olanlar milletin ve değerlerinin karşısında olanlardır. İsmail Kahraman'ın konuşmasındaki fikirlerini destekliyoruz."