BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.495,67

Birleşik Düşman Örgüt (BDÖ) işi bu!

Havaalanları gibi o kadar korunaklı, muhafazalı, kontrollü yerlere yapılan bu saldırılar/patlamalar devletten maaş alıp Bileşik Düşman Örgüt (BDÖ) ile işbirliği içinde olan kimselerin varlığına ap açık delildir.

İnsani mayası bozulmuş, vicdanı kirlenmiş, özünden kopmuş bir kesim kimseler iç ve dış düşmanlarımızla elele ülkemizin geleceğini kıskanıyor. Bu ultra teröristik, kalleşçe saldırılarıyla milletimizin huzurunu kaçırıyor.

Havaalanları gibi o kadar korunaklı, muhafazalı, kontrollü yerlere yapılan bu saldırılar/patlamalar devletten maaş alıp Bileşik Düşman Örgüt (BDÖ) ile işbirliği içinde olan kimselerin varlığına ap açık delildir.

Velev ki birileri PKK adına 'biz yaptık' diye açıklamalarda bulunsa da vatandaşlarımdan istirhamım bu gibi beyanatlara inanmasınlar. Hepimizin malumatı oldu ki 9 sol örgüt Kandil'e çıkarma yaparak aralarında biat ettikleri ortadayken hala PKK’nin varlığından bahsetmek akıl karı değildir. Buna DAİŞ’i de ekleyebilirsiniz bu tür örgütlerin bir çok ortak yanları vardır ve yeri geldiğinde birlikte hareket etme olasılıkları da yüksektir kanaatimce.

Eskiden PKK denilince ister istemez Kürt akla geliyordu, bu örgütün Kürt'e olsa olsa 5. planda irtibatı vardır dediğimiz halde bir türlü birilerini inandırmıyorduk. Dolayısıyla bazı izanı kıt vatandaşlarımız PKK’nin faaliyetleri üzerinde Kürt vatandaşlarımıza yönelik eleştiriler yapıyordu, bir kısım Kürt vatandaşlarımız da PKK’ye yönelik yapılan eleştiriyi ve operasyonları Kürtlere karşı yapıldığını ileri süderek ortalığı velveleye veriyordu.

Bu son yılda meydana gelen hendek ve barikat savaşıyla Kürtleri en kutsal bildiği evlerinin kapılarının açık bıraktırma zorunluluğu ve EYB’lerle yapılan canlı bomba ile yapılan hain saldırılar ve kalleşçe pusular bu saldırıların PKK’nin ötesinde BDÖ diye bileceğimiz Kürt ve Türk vatandaşlarımızın ortak düşmanı olduğu hissi ön plana çıktı ve halk bunu kahır ekseriyet olarak fark etmiş durumdadır.

Elbetteki bu saldırıları lanetlemek insanım diyen herkesin boyun borcudur. Bu kadar körü körüne saldırıların hiç mi hiç haklı bir tarafı yoktur olamaz. Ama bundan daha önemlisi Anadolu insanının hak ve adalet kavramları ölgesinde, vahyin ışığında, analitik düşünerek selamlaşmaları ve ortak vatanlarına sahip çıkmaları zamanıdır diyorum.

Eski defolu devlete anlayışının arkasında pıraktığı bu felaketleri atlata bilmek için bir an evvel enerjimizi toplamalıyız diye düşünüyorum.

Benim vatandaşlarımdan önemli bir istirhamım var, artık bu tür olaylarda PKK’nin ismini ağzına almasınnlar Bileşik Düşman Örgüt (BDÖ) kavramını kullansınlar.

Bizim korkmadan, örkmeden hayatımızı devam etmek durumunda olduğumuzu, bu tür saldırılar sonrasında aramızdaki ihtilafı kürükleyerek bir birimize düşme gibi bir lüksümüzün olmadığına inananlardanım.

Devletinde bu sürecin mağdurlarına bir an evvel ilgi göstererek yaralarını sarmaları gerekliliğini savunuyorum. Gün birlik beraberliğimizi pekiştirme günüdür unutmayalım.

Karşımızda öyle görünmez bir düşman varki bunla ne müzakere edilir, ne de müzakere etmek için bir kapı açık bırakmıştır.

Saygılarımla, iyi Ramazanlar diyorum, iyi bayramlar diyorum.