BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,75
ALTIN 2.498,53
HABER /  GÜNCEL

Biri Cumhurbaşkanı, üçü başbakan IŞİD kafalı 300 Fransız...

Aralarında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin ile 3 eski başbakanın da bulunduğu 300 Fransız yazar ve siyasetçi Kuran-ı Kerim'in değiştirilmesini talep eden bir manifesto yayınladı. AB Bakanı Ömer Çelik çok sert tepki göstererek "DEAŞ neyse, bu 300 Fransız da aynı" dedi.

Abone ol

FRANSA'dan tarihi küstahlık... Aralarında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin ile 3 eski başbakanın da bulunduğu 300 Fransız yazar ve siyasetçi Kuran-ı Kerim'in değiştirilmesini talep eden bir manifesto yayınladı. AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çeylik buna çok sert tepki göstererek "İnsanlık rehberi Kur’an’dan insan karşıtı bağnazlık ve şiddet çıkaran DEAŞ neyse, bu 300 Fransız da aynı" dedi. 

Sarkozy ile eski başbakan Valls'in de imzacıları arasında olduğu imzacılar, Kuran'ı Kerim'in antisemitist ifadeleri barındırdığını iddia edip o bölümlerin çıkarılmasını talep ettiler. AB Bakını Ömer Çelik sosyal medya hesabı üzerinden sert tepki gösterdi. "300 Fransız yazar ve siyasetçi, şiddet ve Yahudi düşmanlığı yayıyor iddiasıyla Kur’an’dan bazı ayetlerin çıkartılmasını istemişler. Aralarında Sarkozy de var. Entellektüel şiddetin ve barbarlığın en çarpıcı örneği bu" diyen Çelik, "İnsanlık rehberi Kur’an’dan insan karşıtı bağnazlık ve şiddet çıkaran DEAŞ neyse, bu 300 Fransız da aynı" ifadelerini kullandı. İşte Çelik'in o paylaşımları...