BIST 9.680
DOLAR 32,54
EURO 34,97
ALTIN 2.426,77
HABER /  POLİTİKA

Birgün'den CHP'yi ele veren sözler

CHP'ye katılmak için başvuran İzmir Bağımsız Milletvekili Recai Birgün, neden kabul edilmediğini anlattı.

Abone ol

CHP'ye geçmek için başvuran Recai Birgün'e göre esas neden Anayasa değişikliği paketi görüşmelerinde oy vermesi ve Ergenekon'a karşı çıkmasını gösterdi.

CHP'ye katılmak için başvuru yapan ancak parti yönetiminin ilgisizliği sebebiyle müracaatını sessizce geri çeken bir dönem Ecevit'in koruma müdürlüğünü de yapan Recai Birgün, Zaman'dan Habip Güler'e konuştu.

BAĞIMSIZ DEVAM EDECEK

Tavırları nedeniyle kendisi hakkında belden aşağı dedikodular üretildiğini anlatan Birgün, bütün bunlara rağmen doğrularından vazgeçmeyeceğini ve yoluna 'bağımsız milletvekili' olarak devam edeceğini söyledi.

"BELDEN AŞAĞI DEDİKODULAR YAYDILAR"

Recai Birgün, CHP'den veto yemesinin, bugüne kadar ortaya koyduğu siyasi tavırla ilgili olduğunu düşünüyor. Birgün, şunları söylüyor: "Asıl neden, benim demokratik açılıma ve Ergenekon sürecine destek vermemdir. Açılım konusunda 'Bu, Türkiye'nin sorunudur ve konuşulmalıdır.' dedim. CHP'nin bu konuda İçişleri Bakanı Beşir Atalay'la ilgili verdiği gensoruya da destek vermedim.

"DİK DURDUM"

Ergenekon davasındaki tavrım ve tutumun CHP'ninkinden farklı oldu. Gidip ifade de verdim. Anayasa değişikliğinde gidip oy kullandım ve CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne açtığı iptal davasına oy vermedim. Bunları yaparken CHP çevrelerinden büyük tepki aldım. Hakkımda belden aşağı dedikodular bile yaydılar. Ama hepsine göğüs gererek doğrularımdan vazgeçmedim, dik durdum."