BIST 8.795
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.237,45
HABER /  GÜNCEL

Birand'ın koltuğuna ünlü bir isim geliyor

GAZETECİLER.COM olarak son günlerin en müthiş bombasını açıklıyoruz: Ali Kırca bakın hangi kanal ile görüşüyor.

Abone ol

GAZETECİLER.COM (ÖZEL HABER)

Mehmet Ali Birand'ın vefatı ile ekran yüzünü kaybeden Kanal D, izleyicinin iyi bildiği bir isimle anlaşmak üzere.

GAZETECİLER.COM olarak son günlerin en müthiş bombasını açıklıyoruz: Ali Kırca Kanal D ile görüşüyor.

ATV’den ayrıldıktan sonra Show TV’ye geçen Ali Kırca, Birand'ın ardından boşalan Kanal D Ana Haber Genel Yayın Yönetmenliği olacağı konuşuluyor..

Show Tv’de ücretlerin ödenmemesi nedeniyle rahatsızlık yaşayan Ali Kırca’nın Kanal D ile görüşmeleri sürdürdüğü kulislerde konuşuluyor.

BEKLEDİĞİ UNVANI ALACAK

Kırca'nın Show TV'de, ATV'deki gibi ‘Haber Dairesi Başkanı’ ünvanı bulunmaması, Kanal D’ye Ana Haber Genel Yayın Yönetmeni ünvanı ile gideceği konuşuluyor. Bir diğer iddia da Kırca'nın bugüne kadar sürdürdüğü bir geleneği bozacağı ve ekibini Kanal D'ye götürmeyeceği.

EKİBİNİ GÖTÜRMÜYOR

Kanal D Haber’in hali hazırda işleyen bir ekibi var. Ali Kırca'nın Ekrem Açıkel, İhsan Yıldız, Cem Tekel, Özay Erad gibi ismi marka haline gelen muhabirler; Salih Selçuk, Deniz Arman gibi yöneticilerin olduğu bir kanala kendi ekibini götürmeyecek olması da ilginç bir durum olarak kayıtlara geçiyor.

TÜRKİYE'NİN İLK "ANCHORMAN"İ ALİ KIRCA KİMDİR?

Gazeteciliğe 1974'te TRT'de muhabir olarak başlayan Ali Kırca, bu kurumdaki çeşitli görevlerden sonra, bir dönem TRT Haber Dairesi Başkanlığı'nı üstlendi.

TRT'de "Yurttan-Dünyadan" ve "32. Gün" programlarında görev aldı, "Açık Oturum" programını yönetti ve TRT Washington Temsilcisi olarak çalıştı.

Daha sonra Türkiye'nin ilk özel televizyonu Interstar'a geçti, Washington'da ve New York'ta "Kırkıncı Paralel" programlarını hazırlayıp sundu. 1993'te Türkiye'ye dönerek ATV Haber Dairesi Başkanı olarak göreve başladı. 1994'te Türkiye'nin ilk 'anchorman'ı olarak ATV ana haber bültenini sunmaya başladı. Aynı yıl "Siyaset Meydanı" programını yayın hayatına sundu.

2001 yılında, yaşanan ekonomik krizin ardından Star Televizyonu'nda görev alan Ali Kırca, bir süre sonra TRT'ye döndü. TRT günlerinin ardından önce NTV'ye ardından da ATV'ye transfer olan Kırca 2007'nin son günlerinde Show TV'ye geçti.

Yayınlanmış dokuz kitabı bulunan Ali Kırca, evli ve iki çocuk babası.