BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.440,73
HABER /  GÜNCEL

Biranda göre Baykal dönecek mi?

Medyada kehanet modası sürüyor. Baykal geri dönecek mi? Birand ve Can Dündar Baykal'la yaptıkarı görüşmelerden ne sonuç çıkardılar?

Abone ol

GAZETECİLER.COM

Deniz Baykal
'ın istifasıyla medyanın yeni gündemi de belli oldu: CHP'nin yeni lideri kim olacak? Kanal D Ana Haber'in anchorman'i Mehmet Ali Birand dün akşam herkesin merak ettiği soruya yanıt aradı. Baykal geri dönecek mi dönmeyecek mi?

Medyada özellikle Şamil Tayyar'ın başlattığı kehanetler modası şimdi de Baykal'ın dönüp dönmeyeceği tartışmasıyla sürüyor. Birand, Baykal'la yaptığı özel görüşmeyi aktarırken kendi gözlemlerini de paylaştı. Birand'a göre Baykal geri dönmeyecek. CHP'nin devrik liderinin bu noktada katı bir tavıt adlığını söyleyen Birand, 'Gördüğüm, hissettiğim kadarıyla Baykal geri dönmüyor' dedi.



Diğer yandan Can Dündar, NTV ekranlarında hazırlayıp sunduğu Canlı Gaste'de Baykal'ın 'geri dön' çağrılarından etkilendiğini söyledi. Yani Can Dündar, Birand'a oranla daha iyimser bir tahminde bulunuyor.

Dündar'ın aktardığına göre Deniz Baykal'ı bu süreçte kendisini duygusal olarak en çok zorlayanın ise evinin önünde açlık grevine başlayanlar olmuş:

“Evimin önünde bir grev çadırı var. Çok acı bir manzara, içim parçalandı. İnsanlar çadırda şekerli su içerek ‘inadına baykal, inadına sol’ diye bağırıyorlar.

Bana telefon edip bunu yapacaklarını söylediler."lütfen yapmayın" , eyleme dökmeyin dedim, engellemeye çalıştım. Cevap , ‘biz bu eylemi sizin için yapıyoruz ve ilk kez talimatınızı dinlemeyeceğiz’ oldu. Şaşırtıcı bir meydan okuma kültürü, bir dayatma kültürü gelişti.

Sonra site korumasını aşıp her nasılsa içeri girmişler, evin önüne yerleşmişler. Gece yarısı ‘inadına baykal’ diye bağırıyorlar. Torunum ‘dede bir çık selam ver’ dedi. Çıkmadım ama yüreğim onlarla...”