BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.436,88
HABER /  GÜNCEL

Birand önemli bir ekoldü!

Parlamento Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu, usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın önemli bir ekol olduğunu belirtti.

Abone ol

Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD) Yönetim Kurulu, yaptığı açıklamada, Birand'ın vefatı nedeniyle ailesine, yakınlarına, Kanal D'deki çalışma arkadaşlarına, meslektaşlarına ve mesleğe kazandırdığı öğrencilere başsağlığı diledi.

PMD'nin açıklamasında, Birand'ın, meslek yaşamı boyunca gazeteciliğe önemli katkılar yaptığı ifade edilerek, Türkiye medyasının, bir çok ilki Birand ile yaşadığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydetti:

ONU ÇOK ARAYACAĞIZ

''İmza attığı haberleri, belgeselleri, televizyon programları ile tek kanallı siyah beyaz yıllarda dünyanın benimsediği evrensel gazeteciliği Türkiye onunla tanıdı. Uzun yıllar Türkiye'nin adeta dünyaya açılan penceresi oldu. Tarihin karanlık odalarında, siyasetin arka bahçelerinde, dünya liderlerinin çalışma odalarında, Meclis koridorlarında dolaştı; durmadan, soluklanmadan koşturan sıra dışı bir gazeteciydi. TBMM'de pek çok önemli olayda parlamento muhabirleri ile yan yana haberler üreten, muhabir ruhunu asla yitirmeyen bir meslek büyüğümüzdü. Birand, insan biriktiren, gazeteci yetiştiren önemli bir ekoldü aynı zamanda. Çok sayıda arkadaşımızın yetişmesinde büyük emeği vardı. Özgür ve özgün yayıncılığın öncülerinden; yeri kolay kolay doldurulamayacak bir ustamızdı. Onu çok arayacağız.''