BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.429,41
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Bira festivaline BBP'den tepki geldi

CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın bira festivali düzenlemesine Büyük Birlik Partisi'nden de tepki geldi.

Abone ol

BBP Manavgat İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç, unvanında tıp profesörü yazan birinin açık alanda bira festivali adı altında alkollü içecek tanıtımı yapmasına çok yanlış olduğunu söyledi.

Bira festivali ile dünya turizminin başşehri Antalya'nın imajına zarar verildiğini öne süren Kılınç, alkollü içecek tanıtımının ise yasalara göre suç olduğunu kaydetti. Kılınç, Akaydın'ın bira festivali düzenleme yerine enerjisini Antalya'nın başta ulaşım olmak üzere yumak haline gelmiş sorunlarına çözüm bulmasına yönelik çalışma yapması gerektiğini kaydetti.

Kılınç, yaptığı açıklamada, "Unvanında tıp profesörü yazan Akaydın'ın bu yıl üçüncü bira festivali düzenlemesini kınıyoruz. Bu tür festivaller Antalya'ya yakışmıyor. Gençleri alkollü içeceklerden korumasına yönelik çalışma yapması gereken yerel yöneticilerin bira tanıtımı yapması üzüntü verici. Akaydın'ın bira festivalini düzenlemeden önce Alkol ve Madde Bağımlılığı Yardım Merkezi(AMATEM)'e yıllık kaç kişinin alkollü içecekten kurtulmak için başvuruda bulunduğunu sormasını isterdik. Sorsaydı bira festivali düzenlemeye yanaşmazdı" dedi.