BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bir tıkla bağlama çalmasını öğren

Dünyada ilk kez, Internet üzerinden bağlama çalmasını öğrenebileceğiniz sanal bir ortam sunuluyor.

Abone ol

Evinizde, iş yerinizde, Internet bağlantısı olan her yerde, bir taraftan çayınızı ve kahvenizi yudumlarken, bir taraftan da bağlama çalmasını öğrenebileceksiniz. Üstelik süre-saat sınırlandırması da yok. Dilediğiniz her saatte, sizlere sunulan bu sanal ortamdan yararlanabileceksiniz. 

İşte www.caliyorum.com sitesinde bulabilecekleriniz:

Bütün derslerin video formatında hazırlanmış konu anlatımları.

Artık saat sınırınız yok, anlamadığınız konuları, videoları ileri-geri sardırarak tekrar izlemek yöntemiyle defalarca çalışabilirsiniz. 

Üyelerimiz için özel olarak geliştirdiğimiz, çalışmalarınızda vazgeçemeyeceğiniz bir başvuru kaynağı olacak ve bu alanda bir ilk olma özelliğini taşıyan özel bilgisayar programı.

Çalıyorum programı, türküleri sizler için görsel olarak, nota takip yöntemiyle çalacak ve sizlere seçmiş olduğunuz türküyü ölçü ölçü çalışma fırsatı verecek. Aynı zamanda bağlama klavyesinde türkünün çalınışını, tezene vuruşlarını, parmak ve tel numaralarını görebilecek, bu özel programa türkünün notalarını bona şeklinde okutabileceksiniz. 

Görüntülü ve Sesli türkü kayıtları.

Derslerde yer alan bütün türküleri, öğrenci düzeyine uygun olacak şekilde, gerektiği sadelikte çalarak hem video formatında, hem de sesli formatta sizler için kaydettik. Bu kaynaklar sayesinde, bir türküyü bölüm bölüm defalarca çalışabilecek, zorlandığınız bölümlerin kolay bir şekilde üstesinden gelebileceksiniz. 

Özel olarak yazılmış türkü notaları.

Türkü notalarını sizler için özel olarak yazıldı. Ders seviyesine uygun sadelikte hazırlanan notalarda, süre tekniğini kullanıldı.. Ayrıca bütün notalarda parmak numaralarını ve tezene vuruşlarını notaların üzerinde belirtildi.. Derslerde yer alan bütün dokümanlarda, bu notaları referans alarak ortak bir dil oluşturuldu.

Bilgilerinizi ölçebileceğiniz testler.

Konuları çalışırken öğrenmiş olduğunuz bilgileri bu testler ile sınayabilirsiniz. Soruları, önceden belirlenmiş sürelerde cevaplandırmanız gerekiyor. Testlerin sonucuna göre, bilgi açısından yetersiz kaldığınız konuları tekrarlamanız başarınızda önemli bir rol oynayacaktır. 

Kimlere hitap ediyoruz?

Hangi yaşta olursa olsun, bağlama çalmasını öğrenmek isteyen herkes sitemizden yararlanabilir. Konu anlatımlarımız, hiçbir nota ve bağlama bilgisi olmayan kişilerin anlayacağı sadelik ve akıcılıkta hazırlandı. Bu nedenle bağlama öğrenmeye sıfırdan başlayacak kişiler, sitemizdeki bu özel bölümden gönül rahatlığıyla faydalanabilirler. Ayrıca bağlama kursuna giden öğrenciler için de eşi bulunmaz bir kaynak niteliği taşıdığından, onlar için de yardımcı bir kaynak olarak önemli bir destek sağlayacaktır.