BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.301,39
HABER /  GÜNCEL

Bir polis şiddeti haberi de Ordu'dan geldi

Muğla Fethiye'de yaşayan Erdem ailesi, Karadeniz tatil turu sırasında tartıştıkları ve savcılığa şikayet ettikleri polisler tarafından Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde karakola götürülerek dövüldüklerini iddia etti.

Abone ol

Erdem ailesi Başbakan'a şikayette bulunmak için Ankara'ya geldi. Fatsa Emniyet Müdürü Hüseyin Arslan ise, 5 kişilik aileden 2 kişi hakkında 'dolandırıcılığa teşebbüs' suçundan işlem yapıldığını, kesinlikle dayak ve kötü muameleninin söz konusu olmadığını savundu.

Fethiye'den tatil için Karadeniz'e geçtiklerini ve Samsun'un Havza İlçesi'nde konakladıktan sonra Ordu'nun Fatsa İlçesi'nden yollarına devam ettiklerini belirten 47 yaşındaki Turgay Erdem, nikahsız eşi 30 yaşındaki Gaye Üstündağ, çocukları 14 yaşındaki K.Y.E., 4 yaşındaki E.E. ile Turgay Erdem'in ilk eşinden olan oğlu 16 yaşındaki T.E.E.'den oluşan aile, otomobillerinin sivil plakalı bir polis aracı tarafından 'haklarında ihbar olduğu gerekçesiyle' durdurulduğunu anlattı. Muğla plakalı otomobilde bulunanları kimlik kontrolleri ve GBT sorguları yapıldı.

İddiaya göre araç ruhsatını ve ehliyeti de kontrol etmek isteyen polis memurlarına Turgay Erdem, buna trafik polisinin bakabileceğini hatırlatınca tartışma başladı. Bu sırada olay yerine çağrılan trafik ekipleri, ehliyet ve aracın ruhsatını kontrol ettikten sonra Erdem ailesine, ihbarın asılsız çıktığını belirtilerek yollarına devam edebilecekleri söylendi.

FATSA'YA SAVCILIĞA ŞİKAYETE GİTTİLER

Polis memurlarının kendilerine hakaret ettiği ve kaba davrandığını öne süren aile, ayrıca kendilerini ihbar eden kişi veya kişilerden şikayetçi olmak için Fatsa Cumhuriyet Savcılığı'na gittiklerini belirtti. Ailenin iddiasına göre sivil polis aracı adliyeye kadar kendilerini takip etti ve içindeki polisler, 'şikayet etmeleri halinde bunu kendilerinin ağır ödeyeceği' tehtidinde bulundu.

BABA VE OĞLUNA KARAKOLDA DAYAK İDDİASI

Savcılığa şikayette bulunan aile, bu sırada adliyeye koşarak giren çocukları T.E.E.'in polisler tarafından dövüldüğünü, babasının tepki göstermesi üzerine ikisinin de gözaltına alınıp karakola götürüldüğünü ileri sürdü. Gaye Üstündağ şu iddialarda bulundu:

"Karakola girer girmez, oğluma 20?ye yakın polis memuru saldırdı. Babası müdahale etmek isteyince ona da saldırarak acımasızca dövmeye başladılar. Bu sırada polis karakolundan adliyeye koşarak gittim ve Savcıya, oğlumu ve kocamı polislerin öldüresiye dövdüklerini söyledim. Savcı, 'Birşey olmaz, karakola gidin, ben ararım onları, merak etmeyin' diyerek ilgilenmedi. Tekrar karakola gittiğimde eşimin ellerini arkadan kelepçelemiş dövüyorlardı. Bu sırada ağlayan 4 yaşındaki oğlum ve 14 yaşındaki kızımı kadın polisler tokatlayarak uzaklaştırıp kamerasız bir odaya götürdüler. Oğlumu, eşimi ve beni iki çocuğumla kamera olmayan ayrı ayrı odalara alarak tuttular. Oğluma ve eşime biber gazı da sıkarak dövdüler."

Daha sonra sağlık kontrolüne götürüldüklerini ve doktorun 'sağlam ' raporu verdiğini anlatan baba Turgay Erdem, çıkarıldıkları savcının da şikayetlerini dikkate almadığını ve kendilerini serbest bıraktığını iddia etti. Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nı telefonla arayarak başımızdan geçenleri anlattıklarını kaydeden baba Turgay Erdem, "Faks çekerek durumumuzu, şikayetimizi anlatmamızı istediler" dedi.

ANKARA?YA BAŞBAKAN'A ŞİKAYETE GELDİLER

Turgay Erdem, daha sonra Çorum?a geçerek Fatsa?da yaşadıklarıyla ilgili Savcı, emniyet müdürü, kendilerine işkence yaptığını iddia ettikleri polis memurları hakkında Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayetçi olduklarını, hastaneden darp gördüklerine ilişkin ayrı ayrı rapor aldıklarını belirtti.

Baba Erdem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Ankara'ya geldiklerini ve kendilerine işkence yapan polis ve duyarsız kaldıklarını iddia ettikleri savcı ve emniyet müdürü hakkında da ayrı ayrı ilgili bakanlıklara şikayette bulunacaklarını söyledi.

İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ: KİMSEYİ DÖVMEDİK

Fatsa Emniyet Müdürü Hüseyin Arslan ise, 5 kişilik aileden 2 kişi hakkında dolandırıcılığa teşebbüs suçundan işlem yapıldığını, kesinlikle dövülme olayı olmadığını savunarak şöyle dedi:

"Bir markete gidip, 'Oğlunuza mal sattık. Parasını vermedi. Onu almaya geldik' diyorlar. Adam oğlunun yurt dışında olduğunu söyleyince, bunlar da aceleyle çıkıp gidiyor. Sonrada aracın plakasını verip şikayet ediyor. Arkadaşlarımız da onları durdurup karakola götürdü. Çocukları T. x-ray cihazından geçerken ses çıktı. Tekrar geçmesini istendi. Geçmeyince tartışma çıktı. Baba da olaya karıştı. Küfür ve hakaret etti. Bu sırada arkadaşlarımız biber gazı sıktı. Daha sonra baba telefonunu çıkarıp, ben 'İçişleri Bakanının müşteşarını arayıp sizi şikayet edeceğim' dedi. Kadın da bağırarak dışarıya çıktı ve polislerin kendilerini dövdüğünü söyleyip yardım istedi."

Polislerin bazılarının yaşanan arbedeyi cep telefonlarıyla görüntülediklerini kaydeden İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Arslan, "Adamla oğlu gözaltına alındı. Kadın dışarıda kaldı. İfadelerinden sonra nöbetçi mahkemeye çıkarılıp, serbest bırakıldılar. Dayak ve işkence olayı yoktur. Emniyetin ve hastanenin güvenlik kameraları da bunları kaydetti. Biz de onlardan davacı oluruz" diye konuştu.

Öte yandan, gözaltına alınan ve serbest bırakılan Turgay Erdem'in hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, resmi belgede sahtecilik, tehdit gibi suçlardan 44 suç kaydı, Gaye Üstündağ'ın 38 suç kaydı, 16 yaşındaki T.E.E.'nin de 9 suç kaydının bulunduğu belirtildi.