BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.434,97
HABER /  GÜNCEL

Bir polis gözaltı listesinden çıkarıldı iddiası!

Polislere yönelik 'taltif' operasyonunda hakkında yakalama kararı çıkarılan Güvenlik Dairesi Başkan Yardımcısı'nın ismi Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talebi üzerine listeden çıkarıldığı iddia edildi.

Abone ol

Ankara’da Emniyet mensuplarına yönelik ‘usulsüz taltif’ iddiasıyla düzenlenen operasyonda ilginç bir gelişme yaşandı.

Hakkında gözaltı kararı verilen bir isim, daha sonra Emniyet'in yazılı talebi üzerine gözaltına alınmadı ve gözaltı listesinden çıkarıldı. 

SARUHAN KIZILAY İSMİ LİSTEDEN Mİ ÇIKARILDI?

Zaman'ın haberine göre, İstanbul’da Emniyet mensuplarına yönelik yapılan operasyonda yaşanan ‘Kaç İsmail kaç’ skandalı ve İzmir İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen’in gözaltı listesinden çıkarılmasına benzer bir olay da Ankara’daki ‘taltif operasyonu’nda yaşandı. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Güvenlik Dairesi Başkanlığı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na 17 Eylül 2014 günü resmi bir yazı yazarak, gözaltı listesinde bulunan ve kısa süreliğine yurtdışı görevine gönderilen Daire Başkan Yardımcısı Saruhan Kızılay’ın isminin listeden çıkarılmasını istedi. Dairenin talebinin ardından Kızılay ile ilgili işlem devreye konuldu.

AVUKATLAR İFADEYE İTİRAZ ETTİ

Önceki gün düzenlenen operasyonda ‘usulsüz taltif’ iddiasıyla Güvenlik Dairesi Başkanı Bekir Akarsu ile yardımcısı Halil Dumanlı’nın da bulunduğu 17 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltı işlemlerinin tamamlanmasının ardından ekipler, polislerin ifadelerini almak istedi. Ancak polis avukatları, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 257. maddesi kapsamında izin alındığı, ancak nitelikli dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik suçlarını düzenleyen TCK 158. ve 207. maddelerden gözaltı kararı verildiğini gerekçe göstererek karara itiraz etti. 

SAVCI'NIN OPERASYON YETKİSİ YOK MU?

Bu adımın ardından polisler ifade vermeme kararı aldı. TCK 257’ye göre görevi kötüye kullanma suçunun cezası 5 yılın altında olduğu için savcı gözaltı ve tutuklama kararı veremiyor. Polislerin avukatlarının, izni olmadığı halde nitelikli dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik suçundan soruşturma yürüten Savcı Alper Türközmen hakkında HSYK’ya şikâyette bulunacakları öğrenildi.