BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04

BİR MİLLET AĞLIYOR

şehit, şehit haberleri, terör, bebek katili, PKK ile mücadele, ağlayan millet, Tanrı'nın insandaki evi, teröre tepki, kan kokusu, ölüm haberleri, şehit mezarları, vatan hainleri,

Bir millet ağlıyor.

Her zaman söylediğim Tanrı’nın insandaki evi yani vicdanı olan, yüreğinde az da olsa sevgiyi, özellikle vatan sevgisini barındıran herkes ağlıyor.

 

Akan gözyaşları sadece ölen şehitlerimiz için değil, aynı zamanda bunca yıldır bölücülerle bir türlü baş edemediğimiz için de akıyor.

 

Akıyor çünkü kabul etmesi, içe sindirmesi çok zor.

 

Öyle ki yaşadıklarımız ve yaşadıklarımıza tepkilerimiz; neredeyse normalleşmiş durumda ve bu tepkiler; artık kabul edilemeyecek kadar da sığ kalıyor.

 

Sığ kaldığı içinde millet olarak dayanamıyoruz.

İçimiz almıyor.

 

Öyle ki metanetli olmaktan bıkmış ve “artık yeter” diye haykıran bir millet haline geldiğimiz için, terör bitsin diye yapılan hiçbir şey bizi tatmin etmez oldu.

 

Ne sağduyu, ne de öfke çağrıları; bizi tatmin etmez olduğu için de millet olarak bu konuda kabul edilmezleri yaşar olduk.

 

Yıllardır akan kanın kokusu genzimizi yakar oldu.

 

O yüzden de bundan sonra yetkili ve etkili olanların; terörü durdurmak için onu yaptık, bunu yaptık, bundan sonra da şunları yapacağız söylemlerini millet olarak ciddiye almaz olduk.

 

İçimiz almıyor çünkü…

 

Herkes tarafından bilinmeli ki biz artık; yüreğine evlat acısı düşenlerin acılarını tekrar yaşamak ve bu acıyı hissetmeye alışmak istemeyen bir milletiz.

 

Biz artık genzimizdeki kokuyu, hiç sevmediğimiz bu kokuyu unutmak isteyen bir milletiz.

 

Biz artık alışmamız beklenen ölüm haberlerine alışmadığımızı, alışmayacağımızı da olanca sesimizle haykırmak isteyen milletiz.

 

O yüzden terörün sona ermesi için ne yapılacaksa hemen yapılmasını bekleyen ama aynı zamanda beklemekten de cidden usanmış bir milletiz.

 

Akan gözyaşlarımız ile şehit mezarlarını sulamaktan bıkmışken; bu toprakların ekmeğini yiyen vatan hainlerini içine sindiremeyen, onların; her şehit haberinden sonra gösterdikleri timsah gözyaşlarını da artık kabul etmeyen bir milletiz.

 

“Zamanında yedi düvele neler yapabileceğimizi gösterdik, bunlara mı göstermeyeceğiz” sözleri ile içimize su serpilerek yaşananları unutmayı değil, yüreğimizin kenetlendiği zaman neler olacağını yaşamaya, yaşatmaya aç olan bir milletiz.

 

O yüzden artık yeter…